Gezelschapspellen

 

logoklapstuk 

 

 

Gezelschapspellen

 

Home Terug Reglement


G18                    Balanceer Krokodil

Leeftijd           : vanaf 3+ jaar

Merk               : Playing Kids

Aantal spelers : voor 2 tot 4 spelers

Gooi met de dobbelsteen en kijk welke kleur deze aangeeft. Leg vervolgens een blokje van deze kleur op de Playing Kids Balancerende Krokodil.

Weet jij de krokodil het langst in evenwicht te houden?


G22                    Qwirkle

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : van 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 games

In Qwirkle krijg je zes dikke houten ‘stenen’, met daarop een symbool. Die symbolen zijn er in zes kleuren en figuren, waarbij iedere combinatie drie keer voorkomt. De stenen leg je aan bij rijen andere stenen die òf dezelfde kleur hebben, òf hetzelfde symbool. Wil je een steen zo neerleggen dat hij aan twee andere stenen legt, dan moet nog steeds gelden dat in iedere rij alle stenen precies één kenmerk delen.

 

Met het neerleggen van stenen scoor je punten. Hoe langer de rijen worden door het aanleggen van stenen, des te meer punten het oplevert. Leg je de zesde en laatste steen in een rij, dan scoor je een ‘Qwirkle’, die zes bonuspunten oplevert. Na het neerleggen van stenen vul je je voorraad aan tot zes uit de zak.

 

In plaats van stenen leggen mag je ook zoveel van de stenen voor je omruilen voor nieuwe stenen. Het spel eindigt als de zak stenen leeg is en iemand zijn laatste steen heeft gelegd.

De speler me de meeste punten wint.


G30                    Bonte Ballonnen Nijntje

Leeftijd            : vanaf 3 tot 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Ravensburger

Dit spel is een vervanging van het oude spel dat versleten was. Het kleurendobbelspel “bonte ballonnen” is zeer geschikt als eerste gezelschapsspel voor kleine kinderen. Al spelend met de speelborden leren zij onbewust de principes die de basis zijn voor ieder gemeenschappelijk spelen. Bovendien leert het kind eerst het rangschikken en later het benoemen van zes kleuren.


G31                   Mijn eerste spellen - Berenhonger

Leeftijd          : vanaf 2+ jaar

Aantal spelers : 1 tot 3 spelers

Merk              : Haba

De beer heeft reuzenhonger. Gelukkig staat er al een bord met verschillende lekkere hapjes klaar. Maar welke hapjes mag de kleine beer eerst eten? Dat verklapt de dobbelsteen. Wie helpt mee om de kleine beer te voeren?

 

Spelletjes om van te smullen voor 1 tot 3 snoepberen vanaf 2 jaar.

 

Een geheugen-, behendigheids- en taalspel.


G42                    Sjoelbak klein

Leeftijd            : vanaf 4+ jaar

Aantal spelers   : van 1 tot 4 spelers

Merk                : HOTsports

Deze junior sjoelbak heeft een lengte van 122 cm.


G60                    Vrolijke drukte op de Boerderij

Leeftijd            : vanaf 3 tot 8 jaar

Aantal spelers   : van 1 tot 5 spelers

Merk                : Haba

Spel - Geluidenspelletjesverzameling - Vrolijke drukte op de boerderij

 

Vrolijke Drukte op de Boerderij is een verzameling geluidenspelletjes van HABA. De spellenverzameling bevat 8 verschillende boerderijdieren geluiden waarmee vijf verschillende spelletjes worden gespeeld: bordspel, geluiden memospel, reactiespel en twee verhaalspellen.


G65                    Magnetische Robert

Leeftijd            : vanaf 3 tot 8 jaar

Aantal spelers   : van 1 tot 5 spelers

Merk                : Gromag


G67                    Ganzenpas

Leeftijd            : voor 3 tot 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba


G78                    Wereldspel (Unicef)

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 6 spelers

Merk                : Unicef

De spelers zitten rondom een wereldkaart verdeeld in 6 gekleurde continenten. Van elk continent krijgt iedereen één cultuurkaart die geheim blijft. Er zijn verschillende onderwerpen: algemeen, gebruiken & gewoonten, flora & fauna en bezienswaardigheden. Een zwart-wit illustratie ondersteunt elke tekstuitleg. Elke speler krijgt ook nog wat startgeld en een geheime missiekaart. Iedereen moet van elk continent drie cultuurkaarten verzamelen en de opdracht van de eigen missiekaart volbrengen.


De kleurendobbelsteen bepaalt wie in welk continent start en de stippendobbelsteen (1 tot 3) regelt de verplaatsingen van de pionnen over de paden op de wereldkaart.


Al dobbelend verplaatsen de spelers zich over het parcours en landen daarbij op vakjes met een speciale betekenis.


G85                    Kahuna

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 2 spelers

Merk                : 999 Games

Kahuna is een tactisch legspel. Twee tovenaars strijden om de macht over de archipel Kahuna. Met behulp van speelkaarten leggen de spelers verbindingen van het ene eiland naar het andere.

Zo proberen ze controle over de eilanden te krijgen. Men kan ook verbindingen van de tegenstander afbreken! Wie de meeste eilanden beheerst, ontvangt daarvoor punten. Wie na 3 ronden de meeste punten heeft verzameld, wint!


G90                    San Marco

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Merk                : Ravensburger

Aantal spelers   : voor 3 tot 4  speler

San Marco is een enigszins strategisch, maar vooral tactisch bordspel over territoriale controle met behulp van houten blokjes. Je probeert winstpunten te verdienen door het plaatsen van blokjes in de zes wijken in Venetië. Die blokjes plaats je met behulp van actiekaarten. Zo'n kaart toont de wijk waar je één blokje mag plaatsen. Er is verder een actiekaart waarmee je met een dobbelsteen 1-6 blokjes uit een wijk jaagt (bij voorkeur die van je medespelers). Met een andere kaart kun je de machtsverhouding beïnvloeden door een blokje van een medespeler om te ruilen voor een eigen blokje. Met een brugkaart bouw je een brug tussen twee verschillende wijken. Een brug geeft je de mogelijkheid om je speelstukken ook in die naburige wijk in te zetten. Verder spelen bruggen een rol bij het verplaatsen van de Doge. Met de Dogekaart activeer je een puntentelling in een van de wijken. Daartoe beweeg je de Doge naar de wijk waar je wilt scoren, De Doge beweegt in principe alleen over bruggen. Als je hiervoor een brug van een medespeler moet gebruiken, kost dat je één winstpunt en krijgt de eigenaar er een punt bij.


G93                    Knikkermonster

leeftijd             : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                :

Een bliksemsnelle reactiespel voor 2 tot 4 spelers.

Op het eerste gezicht zien de knikkermonsters er allemaal hetzelfde uit. In hun buik echter bevinden zich bonte knikkers, die bij elk monster op een andere wijze zijn gerangschikt.

Wie als eerste het gezochte monster vindt wint het kaartje. Wie als eerste 5 monsterkaartjes in zijn bezit heeft is de winnaar van het spel.


G100                  Rubri (rangschikken)

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 8 kinderen

Merk                : Rolf

Rubri behandelt 8 alledaagse thema’s, die kinderen in het bijzonder aanspreken.

Bij elke themaplaat passen 8 beeldplaatjes, die een relatie hebben met het thema. Deze 8 plaatjes moeten worden gezocht en gerubriceerd.

Zowel de functionele ontwikkeling als sociale vormgeving komen aan de orde, door aspecten als visueel waarnemen, sorteren, indelen, associëren, overleggen, besluiten en samenwerken.


G119                   Attila

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

Dit toegankelijke gezelschapsspel speelt zich af in de 4e eeuw na Christus. De spelers proberen invloed uit te oefenen op de volkeren die wegvluchten voor het woeste leger van Attila de Hun.

Het spel bestaat uit vier ronden. Na elke ronde vindt een telling plaats. Elke ronde stelt een eeuw voor. Op het spelbord wordt in het vakje van de eerste eeuw 1 pacificatiefiche klaargelegd en in elke volgende eeuw komt 1 fiche meer. De startspeler begint. Er wordt gespeeld in de richting van de klok.


G123                   De beer is los!

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 2 spelers

Merk                : 999 Games

De spelers verzamelen punten door het jagen op wild en het hakken van bomen. Wie aan het eind van twee jachtpartijen de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

 

De ene speler is met zijn houthakkers op zoek naar bomen, en met zijn jagers naar eenden, fazanten, vossen en beren. De andere speler is met zijn vossen op zoek naar eenden en fazanten, en met zijn beren naar... jagers en houthakkers!


G141                   Vier op een rij

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : voor 2  spelers

Merk                : MB


G165                  Woeste Willem

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Merk                : Jumbo

Woeste Willem is een spel naar het boek van Ingrid en Dieter Schubert. De spelers moeten een schat ophalen op het pirateneiland. Ze kunnen dit echter enkel nadat ze de nodige attributen verzameld hebben.

Een eenvoudig parcoursspelletje waarbij op verschillende plaatsen de nodige attributen kunnen gevonden worden (verrekijker, knots en schatkaart), ligt aan de basis van dit spel. Leuk is dat niet een dobbelsteen, maar een draairad gebruikt wordt om vooruit te komen. Af en toe ontstaat er wat interactie tussen de spelers onder de vorm van voorbij steken of ruilen.


G166                   Bob de Bouwer Rallye

Leeftijd            : vanaf 2 jaar

Aantal spelers   :

Merk                :


G168                   Wanted

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers

Merk                : Ravensburger

Wie is als eerste van zijn kaarten af. Wie goed kijkt en snel reageert, wint!


G169                   Mexica

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Ravensburger

Voor het stichten van Tenochitlan, de hoofdstad van de Azteken, kruipen de spelers in de rol van bouwmeesters. Kanaal stelsels aanleggen en wijken inrichten. Wie zal de geniaalste bouwmeester en strateeg zijn?


G170                   Junior Pictolino

Leeftijd            : vanaf 2 jaar

Aantal spelers   :

Merk                : Ravensburger


G171                   Slot Sidderstein

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   :

Merk                : Haba

De bodem van de doos worden de buitenmuren van de kelders ven een kasteel. In het kasteel zijn kamers. Daarin staan voorwerpen, zijn voorwerpen te voorstoppen en voorwerpen  te zoeken.

 

De speler speelt via een spook die over de vloer en door nauwelijks zichtbare openingen glijdt. Het spook wordt bestuurd door een magneetje op een drijfstok onder de bodem van de vloer. Veel verschillende speelmogelijkheden,allemaal goed voor de handcoördinatie.


G172                   Monza

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba

Een ‘autorace’ bordspel met verschillende variaties. 2 t/m 6 spelers.


G173                   Silben Rallye (woorden Rallye)

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   :

Merk                : Haba

Een bordspel. Omschrijven van woorden met behulp van kaarten.


G174                   Rush Hour Junior

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 2 spelers

Merk                : Traffic Jam Puzzle

Verkeerspuzzel met auto’s. Zorg dat je als snelste de file uit bent. Je kan vooruit of achteruit, maar optillen mag niet!


G175                   Kinderen van Catan

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

In het bordspel De kinderen van Catan ontdekken de spelers de burcht Catan.

 

De karren van de kinderen rijden om het dorp heen. De dobbelstenen bepaalt, hoe ver ze gaan. Als de karren voor grondstoffen blijven staan, mogen de kinderen die inladen. Er is hout, baksteen en graan te vinden. Wie drie verschillende grondstoffen heeft verzameld, mag een gebouw op het dorp zetten.

Met de grondstoffen wordt betaald. Als een speler al zijn huizen heeft gebouwd, is het raadhuis aan de beurt. Wie dan als eerste de nodige grondstoffen in zijn kar heeft verzameld, mag het raadhuis bouwen en wint het spel.


G183                 Woezel en Pip kwartet

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Identity games


184                     Exago

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                :

De spelers proberen ieder voor zich als eerste vier schijven in hun spelerskleur op een rechte rij te krijgen.

 

Exago wordt gespeeld op een zeshoekig spelbord. Elke speler kiest een kleur en ontvangt de zes bijbehorende, zeshoekige schijven. Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok.

De speler die het eerst vier schijven op een rechte rij heeft staan (horizontaal, verticaal of diagonaal),

is de winnaar van het spel.


G185                   Pipeline

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                :

De spelers bouwen gezamenlijk aan een 3D-buizenstelsel, waarbij ieder voor zich probeert de eerste speler te zijn die een buis van startveld naar een doelveld aan de overkant heeft gebouwd.

De speler die het eerst zijn buis aansluit op een eigen doelveld is de winnaar van het spel.


G186                   River Crossing

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Rush Hour

Voor 1 speler. Plankpuzzel, fabrikant van Rush Hour.

Lukt het je de overkant van de rivier te bereiken zonder natte voeten?

 

De speler probeert door het handig verleggen van planken de wandelaar naar de overkant van de rivier te brengen. Als het mannetje de overkant van de rivier heeft bereikt, kan een volgende opdracht worden gekozen.


G187                  Slokop!

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                :

De hongerige pelikaan is op zoek naar lekkere vissen. Hij hapt ze uit het water, uit de emmer, uit het net van de visser en zelfs uit de vissersboot. Doel van het spel: Welk kind vergaart door handig te raden de meeste vissen.


G189                  Bravo Piepino

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                :

De spelers proberen als eerste hun vogeltje over de finish te krijgen. Soms krijgen ze hulp van de magneten in de kaartjes onder het spelbord, maar soms werken die juist tegen!

De speler die het eerst met zijn vogeltje over de finish komt, is de winnaar van het spel.


G190                   Berini Mysterie

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers (hangt af van niveau)

Merk                : Identity Games

Het doel van het spel is om je eigen stenen zichtbaar op het speelveld te krijgen. De speler die dat als eerste lukt, wint. Om de beurt breng je een nieuwe steen in het spel of verplaats je een steen die al op tafel ligt. Je tegenspelers proberen jouw stenen onderop de stapels te krijgen. Onthoud dus goed waar je stenen liggen en verras je tegenstanders.

 

Het spel kent drie verschillende spelniveaus, verschillend in moeilijkheidsgraad en speelduur.


G191                   Carcassonne

Leeftijd            : vanaf 9 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

De spelers bouwen samen aan een middeleeuws landschap en proberen punten te verzamelen door het afbouwen van steden, kloosters en wegen.

 

De spelregels van Carcassonne zijn snel uit te leggen. Speelt makkelijk weg. Het spelmateriaal is prima uitgevoerd. Gaande het spel ontstaat een plattegrond van een middeleeuws landschap.


G192                   Sientje Schildpad (Schildi Schildkrote)

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een bordspel met 5 verschillende spelvormen.

 

1. Snel, sientje, snel… Wie kan zijn schildpad het beste laten rollen en verzamelt de meeste dierkaarten?

2. Schildpadmemorie. Wie rolt de schildpad zo behendig mogelijk vooruit, beschikt tegelijk over een goed geheugen en verzamelt zo de meeste dierkaarten?

3. Heen en weer, Sientje! Wie verzamelt met een beetje geluk bij het dobbelen als eerste drie dierkaarten?

4. De schildpadloop. Wie bereikt met zijn schildpadden als eerste het doel?

5. Schildpadvoetbal. Wie maakt als eerste drie doelpunten bij het schildpadvoetbal?

Een sportief spel voor twee schildpadvoetballers.


G193                   Zoem Erom (Zoem herum)

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een magnetisch wedstrijdspel met draaibare kikker.

Wie verzamelt met zijn bijen als eerste drie honingdruppels en wint zo het spel?


G194                   Akaba

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Het is de bedoeling om vijf geschenken te vinden en te vervoeren. Wie beschikt over een goed geheugen en kan zijn vliegend tapijt het best en het snelst door de bazaar sturen?


G195                   Steen op steen (Stein auf stein)

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een behendigheidsspel met gekleurde dobbelsteen Er zijn 2 spelvormen mogelijk.

 

1. Vrij spel. Het vrij spelen bevordert de coördinatie tussen ogen en handen en de bewegingsprecisie van kinderen.

2. Spel met regels. Welke kleine kraandrijver vist de meeste juiste stenen uit de bouwput en wordt zo opperkraandrijver?

gespeelde kaarten. En: wie alle kaarten verovert, wint het spel! Maar sla niet te vroeg….


G196                   Rover Roel (Rauber Rudi)

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Degene die als eerste, met een beetje tactiek en wat geluk bij het dobbelen, zijn eigen avonturiers terug naar het dorp brengt, heeft het spel gewonnen.


G197                   Geoprimo

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Selectra

De wereld leren kennen, met plezier in het spel en zonder de koffers te pakken: Geografisch leerspel voor kleine wereldreizigers. Met 1 spelvariant en puzzel.

 

Bij Geoprimo gaat het om een leerspel voor aardrijkskunde. De kinderen herkennen spelenderwijs welke bijzonderheden de continenten hebben en leren deze toe te kennen aan de individuele continenten. Daarnaast traint het spel het visuele onderscheidingsvermogen en de beweeglijkheid van de ogen.


G198                   Expedition

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Ravensburger

Als familiespel is dit zeer geschikt. De foto’s zijn prachtig en er valt veel te leren over de verschillende gebieden. Op de kaartjes wordt ook nog eens uitgelegd wat er in het betreffende gebied voor bijzonders te bezichtigen valt.

 

Drie expedities gaan tegelijkertijd van start om reeds lang vergeten steden, vreemde culturen, buitengewone gebieden, exotische dieren en spectaculaire wonderen van de natuur te ontdekken.


G199                   Australia

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : Ravensburger

Het spelbord toont de kaart van Australië, onderverdeeld in verschillende gebieden, met rondom een scorespoor. In elk gebied wordt een natuurbeschermingsfiche en een industrialiseringsfiche gelegd. Op de grens tussen twee of meer gebieden staan basiskampen afgebeeld, waar in de loop van het spel de rangers worden geplaatst. Deze Rangers oefenen invloed uit op de natuurbeschermings- en industrieprojecten in alle aangrenzende gebieden. Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, wordt het project in het betreffende gebied gewaardeerd.

 

Elke speler ontvangt een telsteen, een aantal Rangers en een vliegtuig in zijn spelerskleur. De kaarten worden gesorteerd en in gedekte trekstapels klaargelegd. Elke kaart toont een kleur en het aantal Rangers/dollars dat de speler bij het uitspelen van de kaart verkrijgt.

Deze laatste informatie staat ook op de achterzijde van de kaart vermeld, zodat de spelers bij het trekken van een kaart kunnen kiezen voor een bepaalde combinatie Rangers/dollars, maar nog niet weten welke kleur de kaart heeft.


G200                  Klecks (Klodder – ken jij de kleuren)

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba

Een vrolijk gekleurd leerspel. Spelenderwijs oefenen de kinderen, kleuren te onderscheiden en met voorwerpen in verband te brengen!

Wie een heleboel voorwerpen kent en weet welke kleuren ze hebben, kan de meeste kaarten verzamelen.


G201                   In de ban van de ring familiespel

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

Midden-Aarde is een land vol magische plaatsen, gevaarlijke vijanden en opwindende avonturen. De Hobbits uit Hobbitstee zijn op weg naar de Doemberg en reizen over bergen, door wouden en langs rivieren. Eenmaal daar aangekomen, willen zij het land redden van de slechte tovenaar Sauron, die de Ring nodig heeft om de wereld voor eeuwig in duisternis te hullen. Tijdens hun reis komen ze allerlei wezens tegen, zoals de vliegende Nazgûl, de Tovenaar-Koning en de reuzenspin Shelob. Ook ontmoeten ze vreemde bondgenoten, die hun hulp bieden. De Hobbits moeten hun weg goed kiezen, overal ligt gevaar op de loer. Welke Hobbit verslaat Sauron?


G202                  De Hobbit

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

De Hobbit is een familiespel over een sprookje “The Hobbit” van Tolkien, waar ook jongere kinderen aan mee kunnen doen. Een spannend verhaal, waarin Bilbo Baggins, bekend om zijn Bourgondische levenstijl, een lange reis vol gevaar onderneemt.


G203                  Hallo Das!

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Iedere speler probeert tijdens het spel te onthouden, welke lievelingskostjes van de das onder de voedselkaartjes verborgen zijn. Wie namelijk de juiste voedselkaartjes omdraait, krijgt een dasfische. Dasfisches leveren overwinningspunten op en wie als eerste het benodigde aantal punten heeft, wint het spel.


G204                  De Hazelnootridders

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

De spelers kruipen in de huid van Hazelnootridders en proberen door het in veiligheid brengen van gevonden hazelnoten zoveel mogelijk punten te verzamelen. Extra punten zijn te verdienen door te onthouden waar de struikrovers zich bevinden.


G205                  Halli Galli

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : 999 Games

Halli Galli is een opwindende vruchtensalade van speelkaarten, waar de spelers steeds meer fruit aan toevoegen. Om beurten speel je een kaart, totdat er vijf dezelfde vruchten te zien zijn. Dan slaat iedere speler zo snel mogelijk op de bel. De snelste speler wint alle gespeelde kaarten. En: wie alle kaarten verovert, wint het spel! Maar sla niet te vroeg….


G206                  Stratego Original

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 2 spelers

Merk                : Jumbo

Stratego is een spel van aanval en verdediging. Spanning en verassing zijn belangrijke elementen van het spel.


G207                  Jakkiebak! Kippenkak!

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Dolle pret voor jong… en oud! Het is de bedoeling, om de kippen van je medespelers in te halen en hun staartveren te roven. Je beweegt je kip voort door het juiste plaatje bij de voor je kip liggende looptegel te zoeken. Als dat lukt, mag je een stap vooruit. Je gaat net zolang door, tot je het mis hebt. De kip, die alle veren in zijn staart heeft, wint het spel!


G208                  Iguazu

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

De spelers gebruiken hun kano’s om edelstenen te vinden en te vervoeren. Met hun peddelkaarten bepalen ze het tempo van hun boten. Tegelijkertijd manipuleren de avonturiers hiermee de stroomsnelheid van de rivier. Als hierdoor een noodweer losborst, versnelt de stroom dramatisch en moeten de kanovaarder voor hun leven peddelen, om niet in de waterval terecht te komen. De vindplaatsen van de meest waardevolle edelstenen bevinden zich midden in het gevaarlijkste gedeelte van de stroom, vlakbij de waterval.

 

Wie risico’s durft te nemen en een gevoel voor het juiste vaartempo heeft, zal met een rijke buit de aanlegplaats bereiken. Wie als eerste vijf verschillende, vier gelijke of zeven willekeurige edelstenen aan land brengt, beëindigt het spel als winnaar.


G209                  Genius

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Genius is een geniaal eenvoudig, abstract legspel. De spelers hebben elk een plankje met 6 tegels, die elk 2 kleurige symbolen dragen. Het is de kunst om iedere beurt de juiste tegel te kiezen en deze zo neer te leggen dat je maximaal scoort. Dat gebeurt door na het leggen vanaf beide symbolen in alle richtingen gelijke symbolen te tellen.

 

De score kan aardig oplopen, maar pas op: uiteindelijk wordt het resultaat gemeten naar ieders slechtst scorende kleur… En denk eraan: je kunt soms beter negatief spelen en andere spelers dwarszitten dan aan je eigen score te denken!
Niemendalletje? Vergeet het maar!


G210                  Trampelfanten (Trappelfanten)

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : Haba

Ieder jaar na de regentijd viert de rijke maharadja een groot feest. Het hoogtepunt van het feest is een opwindende olifantenwedstrijd. Maar niet altijd wint de snelste olifant…

 

De laatsten zullen de eersten zijn – of niet soms? De speler wiens olifant als laatste het finishveld bereikt, wint het spel. Maar als de olifant van de maharadja als laatste over de finish gaat, dan wint de speler wiens olifant als eerste de finish heeft gehaald.


G211                   Rekenpiraten (Rechen – Piraten)

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 rekenpiraten

Merk                : Haba

Een spel met rekenopdrachten. Op zoek naar de geheimzinnige schat van de beroemde piraat Mathematicus zijn de rekenpiraten op het schateiland aanbeland. Voorzien van een oude schatkaart gaan ze onmiddellijk op zoek: honderd passen naar het noorden, vervolgens passen naar links voorbij het apenstandbeeld en opnieuw vijftig passen in de richting van de grote palmboom. Hierin zit de eerste rekenopdracht.

 

Als ze hun doel hebben bereikt, beginnen de piraten ongeduldig de grond om te wroeten. En daar is hij dan: een tot aan de rand met gouden daalders gevulde schatkist!

Nu moeten de piraten bij de verdeling van de buit, hun rekenkunsten zien te bewijzen. Alleen de sluwste piraat krijgt de het grootste gedeelte van de schat te pakken.


G213                  Sudoku

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Heeft u nog nooit gehoord van SuDoKu?

Alleen in Nederland zijn er al 182.000 hits als u de nieuwste puzzelrage op Google intypt. Wereldwijd is het spel zo populair dat er wereldkampioenschappen worden georganiseerd en in alle talen puzzelboekjes verschijnen met deze interessante materie. Top-spelontwerper Reiner Knizia heeft de kern van SuDoKu kunnen vertalen in een prachtig bordspel, wat zal leiden tot vele plezierige avonden rond de tafel.

 

“SuDoKu het bordspel” daagt 1 tot 4 spelers uit om de getallen 1-9 op het speelbord te plaatsen, zonder de regels van SuDoKu te overtreden. Degene die de cijfers zo plaatst dat hijzelf de meeste punten behaalt en de andere spelers blokkeert, wint het spel.
Het speelbord van SuDoKu heeft op de achterkant een kinderversie met vrolijke afbeeldingen van dieren. En het spel is uitermate geschikt om ook de normale puzzelversie
van SuDoKu te spelen.


G214                  Kletschjjj…

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4

Merk                : Tastic

De bedoeling van het spel is om de meeste kaarten bij elkaar te meppen, die passen bij het geluid van de soundmachine.

 

Na het opstarten van de soundmachine hoor je na 10 sec. het eerste geluid. Als je een geluid hoort, probeer je 2 kaarten te meppen, die bij het geluid passen. Als je bijvoorbeeld een trommel hoort, moet erin ieder geval op beide kaarten een afbeelding van een trommel staan.

Als de soundmachine een “bromtoon’ laat horen is een spelronde over en gaan de gewonnen paren terug.


G215                  Soundtracks: Dieren

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Living & Learning Galt

Elke speler krijgt een bord met dieren plaatjes. Als je een geluid van een dier hoort, leg je een fiche op het juiste plaatje.


G216                  Soundtracks: Dagelijks leven

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Living & Learning Galt

Elke speler krijgt een bord met plaatjes van dingen die in het dagelijks leven voor komen. Als je een geluid hoort wat in het dagelijks leven voor komt, leg een je een fiche op het juiste plaatje.


G217                  Amazone

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Amazone is een logistiek spel waarin spelers constant op hun hoede moeten zijn voor onverwachtse gebeurtenissen die roet in hun plannen kunnen gooien. Ook acties van andere spelers kunnen er toe leiden dat een van te voren goedkoop geachte hut toch duurder blijkt te worden dan gedacht, of erger nog, helemaal niet meer kan worden gebouwd.


G218                  Mesopotamië

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Phalanx

Het doel van het spel is om met jouw familie als eerste 4 offers te brengen. Deze offers moet je eerst in het spel zien te brengen door nieuwe hutjes te bouwen, vervolgens moet je ze naar de tempel dragen waar je ze mag offeren als je over genoeg magische energie (zogenaamde mana) beschikt. Het spel draait er dus om dat je een doel moet bereiken (offeren), waarvoor je eerste bepaalde zaken moet hebben gerealiseerd (hutjes bouwen, mana verzamelen, mana opslagcapaciteit vergaren).


G219                  De Ontembare Stad

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : The Game Master

De Ontembare Stad is een strategiespel met een uitgebalanceerde spelwerking, eindeloze variatie en bevat een aantal verrassende spelelementen. Dit meesterstuk van The Game Master voor grootmeesters is uitgerust met een basisspel en een strategische versie. Geschikt voor 2-5 spelers.


G220                  Op het platteland (Auf dem Lande)

Leeftijd            : 4 tot 10 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Met dit leerspel leren de kinderen eenvoudige natuurlijke verbanden kennen, begrijpen en naspelen. De kinderen leren hoe bepaalde levensmiddelen worden verkregen en hoe de winning en verwerking van verschillende grondstoffen met elkaar samenhangen. Alvorens met het eerste regelspel te beginnen, kunnen de kinderen het materiaal gebruiken om vrij te spelen. Vertel de kinderen tijdens het spel over de boerderij, de dieren en de levensmiddelen.


G221                  Familie Poen

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Ravensburger

Een poenig kaartspel. De familie Poen nodigt jullie uit om mee te spelen. Wie met geluk en tactiek als eerste z'n kaarten kwijtraakt wint veel geld! De kassa rinkelt, want de verliezers betalen contant.


G222                  Castello del Drago

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Beleduc

Tips                  : Genomineerd speelgoed van het jaar

Eén voor allen, allen voor één! Castello del Drago is een coöperatief spel. De spelers werken mét elkaar in plaats van tegen elkaar. Ze hebben een gezamenlijk doel: als ridders moeten ze het kasteel beschermen tegen de draken. Om de beurt gooien de kinderen met de dobbelstenen. Een worp kan twee verschillende gevolgen hebben: een ridder verwerft zich een plaats op de kantelen of een draak mag voor het kanon worden geplaatst.

 

Op de kantelen vormen de ridders teams die vervolgens de kanonskogel omhoog stuwen op de brug. Bij genoeg ridderteams op de brug bereikt de kogel het zwaartepunt en rolt aan de andere kant van de brug af, richting de draken. Als dominostenen gaan de draken tegen de vlakte. Met tactiek, timing en geluk kan dit doel samen bereikt worden!


G223                  Hier klopt iets niet! (Da stimmt was nicht!)

Leeftijd            : 4 tot 12 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba

Wie vindt het snelst de verschillen op de kaarten en heeft als eerste twee van de “zeven dwergen” voor zich staan? Een sprookjesachtig zoek – en leerspel. Met sprookjesprentenboek.


G224                  Fabulantis

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 6 spelers

Merk                : Selecta

Een spel over geheimzinnige, wonderbaarlijke en mystieke fabelwezens. Zij leven verborgen in een oerwoud toverbos waarin heel vreemde dingen gebeuren: de wegen veranderen verdurend van richting. Een betoverd meer helpt je en wijst je de juiste weg naar een fabelwezen.


G225                  Pirates

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Ravensburger

Rivaliserende piraten terroriseren het Caribische zeegebied. Als één van die piraten val je schepen en vestigingen aan, op zoek naar rijke buit. Maar de capaciteit van je schip kent zijn grenzen. Je moet voortdurend zorgen voor de juiste verhouding tussen bemanning en bewapening, zodat je je rivalen steeds een scheepslengte voorblijft.


G226                  Fladdermax

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Elk kind legt z’n eigen vleermuis voor zich op tafel en probeert de vleermuis in zijn eigen, tegenovergestelde vak te knippen.


G227                  Nijntje Kiekeboe

Leeftijd            : 4 tot 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Ravensburger

Onder de rode schijf zit Nijntje op de fiets en onder de groene Snuffie, de hond. Maar wat zit er ook al weer onder de oranje schijf? Een geheugenspel. Door goed te onthouden wat er onder verschillende schijven verstopt is, moet je zo veel mogelijk kaartjes verzamelen.


 G228                 De spin Susan (Susi Spine)

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een tactisch dobbelspel. Voordat het spel begint, weef je eerst het web van Spin Susan met spanlatten, een rood elastiek en een wit snoer. Daarna plaats je Susan op een willekeurige lat op de plaats waar het rode elastiek zit vastgeklemd. Dan kan het spel beginnen!


G229                  Manilla

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

Tips                  : Genomineerd speelgoed van het jaar

Manilla bestaat uit een aantal smokkelvaarten. Tijdens elke vaart koersen 3 sampans (vrachtschepen) met smokkelwaar op de haven van manilla af. Met dobbelsteenworpen wordt de voortgang van de schepen bepaald. De schepen varen zelfstandig. De opbrengsten zijn per sampan afhankelijk van hun lading.

 

Iedere speler begint met een startvermogen van 2 aandelen en 30 Peso’s. Met dit geld kunnen zij aan het begin van elke smokkelvaart bieden op de functie van havenmeester. Alleen de havenmeester heeft het recht om nieuwe aandelen te kopen. Hij beslist welke goederen aan boord van de schepen worden geladen en hij bepaalt de startposities van de vrachtschepen. Als de havenmeester bekend is, kunnen alle spelers hun geld uitgeven om met behulp van hun handlangers verschillende acties uit te voeren.


G230                  Paniek in de Wei

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : 999 Games

Tips                  : Genomineerd speelgoed van het jaar

De brutale schapen van boer Tjebbe trekken er een dagje op uit om de weilanden in de nabije omtrek te verkennen. Lekker tikkertje spelen in de wetenschap dat Rambo de Ram, die menig schapenhart sneller laat kloppen, elk moment zijn opwachting kan maken. Maar ze moeten oppassen, want de schapenscheerder is in de buurt en staat paraat om elk schaap dat te dichtbij komt, te vangen en te scheren.

 

Schapen scoren punten tijdens hun tocht door vier verschillende weilanden, die elk hun eigen naam hebben: Tikkertje voor teams, Langs bij Rambo de Ram, Op zoek naar het zwarte schaap en verstoppertje voor de schapenscheerder. Het spel is afgelopen als het kudde-fiche het einde van het tijdspoor heeft bereikt.


G231                  Dora’s Avontuur

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : University Games

Dora en haar vriendjes zijn op weg naar oma die vandaag jarig is. De wandeling door het bos verloopt niet vlekkeloos met al die hindernissen onderweg; een kapotte brug, een te hoge muur, een wilde rivier... En de gemene vos Zwieber ligt op de loer om het de spelers nog moeilijker te maken! De speler die oma als eerste kan feliciteren, is natuurlijk de winnaar!


G232                  Sprookjesspel Disney

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Jumbo

Stel je voor dat je een prinses bent in de sprookjeswereld van Disney. Wie zou jij dan willen zijn? Ben je Ariel, die vanuit haar koninkrijk onder water op zoek gaat naar haar prins? Of ben je Assepoester die haar prins achterlaat op het bal? In het Disney Princess Sprookjesspel kun je kiezen welke prinses je speelt en de avonturen beleven van jouw favoriete prinses. Het Sprookjesspel is een interactief spel met geluid. De verschillende gesproken opdrachten vertellen je precies wat je moet doen.


G242                  Kasteelridders

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Kasteelridders, samen staan we sterk! De ridders juichen: koning Slotfried komt naar huis!

Nu moeten ze snel drie kasteeltorens bouwen. Gelukkig helpen alle ridders mee!

Een coöperatief bouwspel voor 2 – 4 kasteelridders. Met toernooivariant. Aanwijzing: de spelers stapelen gezamenlijk de bouwstenen op – echter niet met de hand, maar met een heel speciaal hulpstuk!


G243                  Mijn huis

Leeftijd            : vanaf 3 jaar (div. niveau’s)

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Opstelten

Tips                  : Voor informatie: www.opsteltenspeelgoed.com

Met "Mijn Huis" kunnen kinderen op speelse wijze vertellen over hoe het zit bij hen thuis. Het gaat om het vertellen van hun ervaring en beleving thuis. Het bewust worden van de indeling en zo wegwijs worden in eigen huis. Voor de ouders is het erg leuk om van je kind te horen hoe het over bepaalde dingen in huis denkt.


G244                  Tover je Toverweg

Leeftijd            : vanaf 3 jaar (diverse niveau’s)

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Opstelten

Elk jaar strijden tovenaars om de titel van Meester-tovenaar. Dit jaar speelt het tovertoernooi zich af in het bos van duizend wegen. Daar zullen de tovenaars zich moeten bewijzen door hun nieuwe leerlingen naar de magische eindbestemming te brengen. Durf jij de uitdaging aan en doe je mee? Je leerlingen mogen zelf niet toveren dus hangt de uitkomst van het toernooi van jouw toverkracht af. Bemachtig je de magiekaarten, dan kunnen je leerlingen snel vooruit komen of leerlingen van de andere tovenaar(s) door jou worden gehinderd.

 

Door slim en tactisch je toverkracht aan te wenden, is de magische eindbestemming snel bereikt. Met Tover je Toverweg neemt het kind de eerste stappen in de betoverende wereld van het bordspel. De structuur en houvast van de opzet biedt de juiste balans in spelmogelijkheid en spelvaardigheid van de jongste tovenaars. Met behulp van de vier verschillende speelborden, toebehoren en uitgebreide spelvarianten, levert het spel echter een uitdaging voor zowel heel jong als oud (en zelfs volwassen) inspelend op de ontwikkeling van het ruimtelijke inzicht.


G245                  Katoiz

Leeftijd            : vanaf 3 jaar (diverse niveau’s)

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Opstelten

Katoiz is een spel van kleuren en vormen waarmee stapels met overeenkomstige elementen (kleuren of vormen) gemaakt moeten worden. Katoiz is vooral een strategisch spel dat in iedere fase om een

wiskundig inzicht vraagt. Door te beginnen met de onderscheiding tussen elementen en het herkennen van overeenkomsten biedt Katoiz een mooie aanzet tot het begin van de wiskunde.

 

Het spel daagt echter voor kinderen in latere ontwikkelingsfasen uit om geraffineerde strategieën te ontwikkelen waarmee eigen stapels kunnen worden gemaakt en tegelijkertijd de tegenstander kan worden gedwarsboomd. Katoiz is dus een veelzijdig spel met verschillende leerniveaus die allen inspelen op de wiskundige vaardigheden van het kind.


G246                  Het piratenspel

Leeftijd            : vanaf 3 jaar (div. niveau's)

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Opstelten

Tips                  : www.opsteltenspeelgoed.com

Het piratenspel is bedoeld om al vanaf jonge leeftijd te leren tellen, vergelijken en samen spelen. De verschillende spelvarianten zijn zodanig opgezet dat ze inspelen op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 3-9 jaar, een cruciale fase voor kinderen die geïnteresseerd zijn in bordspellen.

 

Daar waar jonge kinderen behoefte hebben aan een duidelijke structuur en beperkte speelduur, ontwikkelen ze zich langzaam naar een fase waarin ze invloed willen hebben op de spelontwikkeling, hun voortgang en die van hun tegenstanders. In feite willen ze dat hun strategisch inzicht het verschil kan maken tussen winnen of verliezen. In de meest uitgebreide variant is het Piratenspel zelfs een uitdaging voor volwassenen!


G247                  Coco Colecto

Leeftijd            : vanaf 3 jaar (diverse niveau's)

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Opstelten

Het leven van de lieveheersbeestjes is één groot feest, zolang ze tenminste genoeg bladluizen te eten hebben en de gevaren van spinnenwebben en vooral de spin zelf weten te ontlopen. Lijkt het je ook leuk om tweelingbroertjes te vinden, op bladluizenjacht te gaan of tegen je vriendjes te racen? Speel dan ook “Coco Colecto”!

 

Het spel daagt kinderen uit om met behulp van hun rekenkundige vaardigheden vooruit te komen in het spel (de spellen). Hoewel de winnende strategieën afhangen van slim gebruik van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en/of delen, is het leerproces voor de kinderen bijna onzichtbaar. Daarvoor zijn ze te druk bezig met plezier beleven aan de spellen. Coco Colecto is dus een veelzijdig spel met verschillende leerniveaus die allen inspelen op de ontwikkeling van de rekenkundige vaardigheden van het kind.


G248                  Het Huis Anubis spel

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Studio 100

Tips                  : Winnaar speelgoed van het jaar 2007

Het Huis Anubis, de razend populaire serie van Nickelodeon, gaat over 8 jongeren die samenwonen op een internaat. Allen zijn ze druk met school, de liefde en met volwassen worden. Maar één ding hebben ze gemeen: het huis waarin ze wonen. Het heeft een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet, en misschien had dat beter zo kunnen blijven!


G249                  Sudoku junior Disney

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Ravensburger

Het spannende bordspel als junior-uitvoering! Je moet proberen de gekleurde speelschijven met de vrolijke Disney-figuren zo op het SUDOKU-speelveld te plaatsen dat Mickey, Donald en de andere Disney-vrienden in iedere rij en in iedere kolom maar één keer opduiken. Er zijn 50 opdrachten in 3 moeilijkheidsniveaus om op te lossen. Heb je de SUDOKU goed gelegd? Kijk op de achterkant van de opdrachtkaart of je oplossing de goede is. Veel plezier bij het puzzelen!


G250                  Hopla verstoppertje spelen

Leeftijd            : vanaf 1 jaar

Aantal spelers   :

Merk                : Identity Games

In dit spel, met spelregels voor baby’s, dreumesen en kleuters, gaat het kind op zoek naar Hopla. Er zijn heel veel verstopplekken in huis waar Hopla zich kan verschuilen. Gelukkig verraadt Hopla zichzelf, doordat ze elke 10 seconden haar eigen naam zegt. Verstoppertje spelen is geweldig leuk om te spelen en het stimuleert de ontwikkeling van het kind.


G251                  Goud van de Farao

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Identity Games

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 speler

Tips                 : Genomineerd Speelgoed van het jaar 2007

Het Goud van de Farao is het spannende piramidespel in het oude Egypte. Je bent een archeoloog en probeert kostbare schatten te vinden. Ontdek jij als eerste de grafkamer van de Farao en pak je al het goud? Maar pas op dat je geen eeuwenoude vloek ontketent of de mummie uit de dood laat ontwaken. Speur door duistere gangen, zorg dat je niet verdwaalt en vindt het dodenmasker van de Farao. De piramide stort in zodra je hiermee vandoor gaat, dus ren voor je leven. Vertrouw niemand want anders word je beroofd of voorgoed in de piramide opgesloten.

In de doos: 36 piramide tegels, 4 archeologen, 4 helpers, 1 dodenmasker, 8 schatten, 1 fotocamera, 5 foto’s, 4 spelerskaarten, 1 starttegel, 20 lampjes.


G252                  Bergbeklimmen

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Zonnespel

Een team bergbeklimmers doet een poging om de top van de berg te bereiken en probeert daarna terug te keren naar het basiskamp. Tijdens de klim krijgt het team te maken met allerlei hindernissen: moeilijk begaanbare plekken, zware weersomstandigheden en kleine ongelukken. Als het team de juiste uitrusting heeft en elkaar helpt, kan de klim worden voortgezet. Als er uitrustingsstukken ontbreken, zal het team moeten terugkeren naar een bevoorradingspunt, waar de uitrusting aangevuld wordt.

 

Goed samenwerken is essentieel om met elkaar veilig de top te bereiken!


G253                  Ogen van de jungle

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 12 spelers

Merk                : Zonnespel

Er zijn problemen in de jungle! Er is een tempel beroofd, er zijn zeldzame dieren gevangen genomen en er zijn kinderen verdwenen. De spelers vormen een expeditie en trekken het oerwoud in. Ze worden de ogen en oren van de jungle. Samen zorgen ze ervoor dat de verdwenen schatten teruggebracht worden naar de tempel, de zeldzame dieren vrijgelaten worden in het diepe oerwoud en de kinderen hun dorp terugvinden.


Onderweg komen de verkenners allerlei hindernissen tegen. Gelukkig bezitten ze diverse nuttige eigenschappen en hulpmiddelen; als ze deze goed weten te gebruiken, kunnen ze de hindernissen overwinnen. Als de schatten, dieren en kinderen naar hun plek gebracht zijn, keren de verkenners terug naar hun basiskamp in de jungle. Goede samenwerking is noodzakelijk om de expeditie te laten slagen!


G254                  Ruimtereizigers

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Zonnespel

Tijdens een verkenningstocht storten de ruimtereizigers neer op een onbekende planeet. Op zoek naar onderdelen om hun landingsvaartuig mee te repareren, ontdekken ze dat deze planeet heel anders is dan hun thuiswereld. De wezens die hier wonen zijn niet aardig voor elkaar en niet zorgzaam voor de natuur. Gelukkig kunnen de ruimtereizigers hun speciale krachten gebruiken om zichzelf en elkaar te beschermen. En misschien kunnen ze helpen om het evenwicht op deze planeet te herstellen...

 

Maar ze moeten opschieten, want het moederschip verlaat binnenkort de baan om de planeet! Zal het lukken om het landingsvaartuig op tijd te repareren?

 

RUIMTEREIZIGERS is een spannend spel waarin samenwerking, strategisch denken en verbeeldingskracht een belangrijke rol spelen. De spelers bedenken samen oplossingen voor de lastige situaties waarin ze terechtkomen. Hierdoor is elk spel anders dan het vorige.


G255                  Zen Blocks

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 14 spelers

Merk                : Zonnespel

Een coöperatief puzzelspel met een speelduur van circa 15 minuten

De spelers proberen samen een kubus te vormen. Een kubus bestaat altijd uit 3 lagen van 9 blokken.

Er zijn  steeds 27 van de 28 blokken nodig om een kubus te vormen. De spelers moeten ervoor zorgen dat de tekens op blokken die naast en op elkaar liggen met elkaar overeenkomen. Er zijn verschillende spelvarianten met oplopende moeilijkheidsgraad.


G256                  Max

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 8 spelers

Merk                : Zonnespel

Een coöperatief strategiespel met een speelduur van speelduur circa 10 minuten.

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter de kleine diertjes aan! Gelukkig kan Max naar huis teruggelokt worden met een lekker hapje, zodat de kleine diertjes een voorsprong krijgen. De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes.

Welk diertje wordt als eerste in veiligheid gebracht?


G257                  Oogsttijd

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Zonnespel

Een coöperatief strategiespel met een speelduur van speelduur circa 10 minuten.

We hebben allemaal een groentetuin en het is tijd om de tomaten, wortelen, bonen en maïs te oogsten. Je kunt in je eigen tuin oogsten of een andere speler helpen. Lukt het om alle groente te verzamelen voordat het winter is? Tijdens het spelen ontdekken de kinderen dat dit het beste lukt als je elkaar helpt.


G258                  Zandkastelen

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 8 spelers

Merk                : Zonnespel

Een coöperatief strategiespel met een speelduur van speelduur circa 15 minuten.

Op een zonnige dag gaan we samen naar het strand. Daar bouwen we mooie zandkastelen! Maar het wordt vloed en de golven komen steeds dichterbij. Lukt het om drie kastelen te bouwen voordat ze door de golven worden weggespoeld? De spelers verzamelen zand, schepjes en emmertjes waarmee ze samen de zandkastelen bouwen. Maar let op! De golven komen nu erg dichtbij! Zullen we eerst een zandmuur bouwen om de golven tegen te houden?

Zandkastelen is een spannend strategiespel voor verschillende leeftijden. Het spel nodigt uit om zelf allerlei varianten te bedenken.


G259                  Rumba Rups

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : MB

De Rumba Rups swingt van top tot teen op een aanstekelijke beat. De balletjes van de gekozen kleur moeten zo snel mogelijk van beneden naar boven op zijn handjes worden geplaatst. 

Werkt op batterijen.

 

 


G260                  Spokenjagers
Leeftijd            : vanaf 5 jaar
Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers
Merk                : Haba
Een spookachtig spel voor 3 - 5 spokenjagers van 5 - 99 jaar. Met 3D-slot en een variant voor doorgewinterde spelers.


In het slot spookt één van de twaalf spoken van het ene venster naar het andere. Maar welk spook is het precies? De spoken zijn slechts door kleinigheden van elkaar te onderscheiden. Wie snel het spook herkent dat in het slot rondspookt, mag zijn speelstuk in de slottuin vooruitzetten. Aan het eind van het spel wordt degene wiens speelstuk het verst in de slottuin is opgerukt, tot opperspokenjager benoemd.

 

 


G261                  Hive
Leeftijd            : vanaf 9 jaar
Aantal spelers   : voor 2 spelers
Merk                : Vendetta
Hive is een kort spel voor twee spelers.
Doel van het spel is om de bij van de tegenstander te omsingelen. Dat kan zowel met eigen stenen als ook met stenen van de tegenstander. Doordat elk insect zijn eigen bewegingsmogelijkheden heeft en er geen vast bord aanwezig is, is ieder spel weer anders. Het spel is binnen één minuut te spelen en makkelijk mee te nemen. De mooie bakelieten stukken zorgen dat het spel je hele leven meegaat.

 

 


G262                  Army of Frogs

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Merk                : Gen four two Games: Vendetta

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Army of frogs is een spel voor 2 tot 4 spelers waarbij je op slimme manier je kikkers plaatst en laat springen met als doel alle kikkers van je eigen kleur met elkaar te verbinden. De speler die daar als eerste in slaagt, wint het spel.


Army of Frogs is (net als Hive) een bordspel zonder bord. Je begint met een leeg veld. Elke speler kiest een kleur en pakt vervolgens blind twee kikkers uit de bijgeleverde zak. Iedere beurt wordt één nieuwe kikker in het spel gebracht, één kikker van de eigen kleur verplaatst en een nieuwe kikker uit de zak gehaald voor de volgende beurt.

 

Eén kikker mag onbeperkt springen in rechte lijnen over minimaal één andere kikker heen. Het doel is uiteindelijk al jouw kikkers - minimaal 7 - met elkaar te verbinden.
Je kunt de tegenstander dwars zitten door kikkers vast te zetten of door meer kikkers van zijn kleur in het spel te brengen waardoor hij meer kikkers moet verbinden.

Army of Frogs is een spel met eenvoudige spelregels maar veel strategische en tactische mogelijkheden!


263                  Rinus Rioolrat
Leeftijd            : vanaf 4 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers
Merk                : Haba
Een zoekspel voor 2 - 5 spelers.
Verbaasd krabt muizenagent Speurneus zich achter zijn oor. Zonet was Rinus Rioolrat er toch nog?! De beruchte uitbrekerrat moet zich ergens in het riool hebben verstopt - maar onder welk putdeksel zit Rinus? Er begint een spannende rattenachtervolging.


G264                  Wat een Muizenschrik!
Leeftijd            : vanaf 5 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers
Merk                : Haba
Een spannende olifantenrace voor 2 tot 4 spelers. Daisy de olifantendame probeert snel weg te rennen. De brutale muis Jasper verspert haar de weg naar de olifantentempel en maakt zich reuze vrolijk door de dikhuiden aan te schrikken te maken. Kunnen Jaspers’ plagerijen een beslissende invloed op de afloop van de jaarlijkse olifantenrace hebben?


G265                  Kapitein Kijker
Leeftijd            : vanaf 5 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers
Merk                : Haba
In iedere ronde is een andere speler Kapitein Kijker en verdeelt schatkaarten over de zeekaart. De medespelers zijn matrozen en proberen binnen de vastgestelde tijd met hun verrekijkers de schatten te ontdekken en de afbeeldingen te onthouden. Nadat de zandloper is leeggelopen, worden de schatten opnieuw verzameld. Wie van de matrozen een juiste schat opnoemt, krijgt als beloning een punt. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Een geheugenspel waarbij 2 - 4 schatzoekers op ontdekkingsreis gaan.

 

 


G266                  Wie, wat, waar?

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Goliath

Een partyspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: een gezellig en educatief familiespel. Verschillende thema’s zijn verbeeld en verwoord in de spelkaarten. Ieder kiest van die spelkaarten een plaatje dat zijn of haar tegenspeler of –speelster daarop moet raden. Met vragen waarop met ja of nee kan worden geantwoord, komt elke speler steeds dichterbij het te raden plaatje. Als je het juiste plaatje raadt, wat ook kan door vroegtijdig te gokken, heb je gewonnen. Als je verkeerd raadt, gaat een kans verloren.


G267                  Zo gezegd, zo gedaan

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba

Een communicatief teken- en raadspel voor 2 tot 6 spelers met twee wedstrijdvarianten.

Een keer per jaar houdt de koning met zijn raadteam een grote raadtoernooi. Alleen de koning kent het begrip dat gezocht wordt - en hij mag het aan niemand verklappen! Gelukkig zijn er de Koninklijke kronen. Met behulp van de kronen lukt het de koning om zijn team de eerste aanwijzingen over het gezochte voorwerp te geven.

 

Zo gezegd, zo gedaan! Maar het team komt er niet uit - wat zou het toch

kunnen zijn? Dan geeft de koning aanwijzingen hoe en waar lijnen getrokken moeten worden en langzaam maar zeker ontstaat er een tekening op de raadbord. Maar opgepast: de tijd loopt en het Koninklijke raadteam kan alleen winnen als iedereen elkaar een handje helpt!


G268                  Castle Logix
Leeftijd            : vanaf 3 jaar
Aantal spelers   : voor 1 speler
Merk                : Smart Games

Tips                  : Genomineerd speelgoed van het jaar 2007
Castle Logix is een spel met 48 opdrachten, waarbij je logica, ruimtelijke inzicht en fijne motoriek moet combineren. Keuze uit 4 moeilijkheidsgraden.
Kies een opdracht en bouw het kasteel na dat staat afgebeeld. Wanneer de torens op de juiste manier in de blokken zijn geplaatst, zal de oplossing overeenkomen met de opdracht en stabiel blijven staan.

 

 


G269                  Wriemelworm

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een verrassend actiespel voor 2 tot 4 spelers.

Wat een feestmaal voor alle merels! Na de regen krioelt het grasveld van de lekkere wormen. De vogels huppen over en weer om ze te verschalken. Maar de kleine wormen verdwijnen weer net als ze tevoorschijn zijn gekomen.


G271                   Doe mee speel
Leeftijd            : vanaf 2,5 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 3 spelers
Merk                : Ravensburger
Muisje Pia wil heel graag een eigen tent hebben om in te slapen. Bont van kleur moet hij zijn. Beer Bram, Haas Peter, Eend Emiel en schaap Sara helpen graag met de delen van de tent. Maar voordat we de tent gaan bouwen, gaan we eerst spelen en lachen!


G272                  Prinses Edelsteen

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Adeline en Edelbert van Edelsteen zijn het knapste prinsenpaar van het hele land. Hun kronen zijn hun lust en leven en iedere dag voegen ze er nieuwe edelstenen* aan toe. Eén keer per jaar nodigen ze alle kinderen van het land uit voor een spannende edelstenenwedstrijd.

 

Wie het beste geheugen heeft, mag als beloning een hele dag in de rol van de prinses of de prins kruipen. Wie wint de wedstrijd en neemt een dag de plaats van prinses of

prins Edelsteen in?


G274                 Ikkeben…. ikkedoe

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 6 spelers

Merk                : Tactic Selecta

Tips                  : Genomineerd Speelgoed van het jaar 2008

                          www.tactic.net

 

Je trekt twee kaarten. Eén voor wat je bent en één voor wat je doet. Dit moet je uitbeelden en je mag niet niet praten! De andere spelers raden wat je uitbeeldt. De dobbelstenen bepalen wat je bent en wat je doet. Een baby die een biefstuk grilt. Dat wordt lachen, hi hi..! Goed geantwoord? Dan mag je spinnen en net zoveel plaatsen op het speelbord verder als de spinner aangeeft.

 

Ook de speler die heeft uitgebeeld mag spinnen. Voor de kleintjes gelden alleen de plaatjes, die hoeven niet te dobbelen. Ben je als eerste bij de finish, dan ben je de winnaar!


G275                  Hide & Seek Pirates

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 1 of 2 spelers

Merk                : Smart Games

Het spel wijst zichzelf; kinderen kunnen met een minimale uitleg aan de slag, het spel is taalonafhankelijk. De vormgeving is zeer handig: alle spelonderdelen en het opdrachtenboek kunnen in de lade onder het speelbordje geschoven worden en je hebt dus alles bij elkaar.

 

Het spel is oorspronkelijk als eenpersoonsspel ontwikkeld, maar ook met twee kinderen spelen ze er met plezier mee.
De tijdsduur varieert, maar als de kinderen graag puzzelen of spelletjes spelen, zijn ze er zeker 20 minuten mee zoet. Het spel nodigt uit om ermee te gaan spelen. Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen: wie het ziet liggen, begint eraan en legt het niet snel meer weg.

 


G276                  Bert Bever

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Ravensburger

Tip                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2008

                          www.ravensburger.com

Het is de taak van Bert Bever om goed op alle boomstammen te passen. Maar de brutale beverkinderen proberen steeds weer stammen te pikken. Ze schuiven ze voorzichtig uit de stapel. Met een vaste hand en een portie behendigheid lukt het vast de een of andere stam te pakken te krijgen. Maar kaboem! plotseling stort de stapel met veel kabaal in. Bert Bever merkt de brutale diefstal en gaat als een razende tekeer, dat houdt het tuig wel tegen. Wie maakt de meeste boomstammen ongemerkt buit?


G277                  Ri-ra-rijm (maan, roos vis spel)

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : Zwijsen; thuis

Ri-ra rijm spel is een leerspel uit de maan roos vis serie. De speler draait aan het wiel en roept hardop wat in het venster verschijnt. Wie als eerste een woord roept dat hierop rijmt mag een beloningskaartje pakken. De speler die als eerste een poppetje heeft verzameld, heeft gewonnen. Ri ra rijm spel bestaat uit 1 houder met draaimechanisme, draaiwiel, 6 thema schijven en 32 beloningskaarten Ri-ra rijm spel is voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Door met het spel te spelen worden de taal, de cognitieve en de geestelijk sociale ontwikkeling gestimuleerd.


G278                  Memo spel (maan, roos vis spel)

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Zwijsen; thuis

Memo spel is een leerspel uit de maan roos vis serie. Het is bedoeld voor kinderen die zich interesseren voor woorden en letters. Sommige kinderen leren zichzelf met dit spel lezen. Bij het maan roos vis memo spel zoeken de spelers de juiste plaatjes en woorden bij elkaar. Memo spel bestaat uit 54 memo kaarten, 2 jokerkaarten en een toelichting. Memo spel is voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Door met het spel te spelen worden de taal, de cognitieve en de geestelijk sociale ontwikkeling gestimuleerd.


G288                  Ticket to ride Kaartspel

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Days of Wonder

Tips                  : www.anderspel.nl

De spelers proberen trajecten tussen verschillende steden in Noord-Amerika te claimen om zo de meeste punten te verzamelen. Maar pas op: lukt het je niet om begin- en eindpunt (zoals vermeld op je doelkaarten) te verbinden, dan kost dat je punten!


G290                  Boomgaard II

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een coöperatief spel voor 2 – 4 kinderen.

Verschillende soorten heerlijk fruit hangen in de bomen. Een geweldig samenwerkingsspel (coöperatief) van 2-8 spelers, tegen de brutale raaf. Het fruit moet geoogst worden voordat de raaf het te pakken krijgt.


Wie zal er winnen! De spelers of de raaf?


G291                  Kolonisten van de Lage Landen

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   :

Merk                : 999 Games

Een door 999 Games zelf ontwikkelde variant op de bestseller De Kolonisten van Catan. De spelers bouwen gemeentehuizen en monumenten op een kaart van Nederland en Vlaanderen.


G292                  Jakkiebak het Kaartspel

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

Merk                : 999 Games

Dit grappige geheugenkaartspel is van het populaire bordspel Jakkiebak! Kippenkak! Afgeleid.

De spelers proberen de plaatjes die ze in hun hand hebben in de kippenren (op tafel) te vinden.

Als het lukt, mogen ze de kaart(en) afleggen. De speler die als eerst al zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen.


G293                  Konijnenhokken

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 7 spelers

Merk                : 999 Games

Vlot, zenuwslopend dobbelspel, waarin een speler zowel konijnen als hokken moet dobbelen om punten te scoren. Zolang hij de juiste symbolen gooit, mag hij doorgaan. Als het risico hem te groot wordt, mag hij stoppen en punten schrijven.


G294                  Hippe Kippen

Leeftijd            : vanaf 9 jaar

Aantal Spelers  : 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

Kibbelen om de aandacht van Rooster Booster!

Hippe Kippen is eenvoudig te leren, maar niet zo gemakkelijk te winnen. Uitstekend kaartspel voor gezinnen die een tactisch spel met een dosis geluk kunnen waarderen.


G295                  Labyrinth duel

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 tot 2 speler

Merk                : Ravensburger

Tips                 : Genomineerd speelgoed van het 2009

Twee spelers proberen tegelijkertijd, ieder op hun eigen spelbord, twee voorwerpen in de rand rond het spelbord, door een ononderbroken gang, met elkaar te verbinden. Wie het slimst en snelst de gangstenen in de juiste positie weet te schuiven, wint de doelkaart. Wie als eerste acht doelkaarten heeft gewonnen, wint. Er zijn ook spelregels voor één speler.

 

Een snel spel want er is weinig handleiding nodig. Het duurt niet lang, is iedere keer anders. Een strategisch spel voor twee maar je kan het ook alleen spelen.


G296                  Eerste Boomgaard

Leeftijd            : vanaf 2 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Dit spel is een vereenvoudigde versie van de klassieker “Boomgaard”. Het spel is aan een jongere leeftijdsgroep aangepast. En het spelmateriaal is speciaal voor kleine kinderen gemaakt. Het stimuleert de motorische vaardigheden van het kind.


G297                  Koehandel

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers

Merk                : Ravensburger

Fantastisch spel als je van bluffen houdt.

Door listig te bieden tijdens de veilingen verkrijgen de spelers verschillende dieren. Door nog listiger te bluffen maken de spelers elkaar dieren afhandig.


G298                  Sushi-bar

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Merk                : 999 Games

De spelers kruipen in de huid van vogels die te gast zijn in een sushibar en dobbelen om de lekkerste hapjes. Maar als je niet een paar graatjes op de koop toeneemt, sta je met lege handen!


G299                  Malle Muis

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Merk                : Goliath

Tip                   : Genomineerd speelgoed van het 2009

Help!! De muis ontsnapt. De muis heeft van de kaas gegeten en is ontsnapt!

Pak snel de kattenvanger en vang de muis. Maar pas op want de muis is snel en zwaait met zijn staart alle kanten op. Weet jij de muis te vangen? Dan mag je het stukje kaas om je eigen kattenvanger hangen. Verzamel zoveel mogelijk stukjes kaas en laat zien dat jij de beste muizenvanger bent.

Een aantrekkelijk, hilarisch en leuk spel. Is heel geschikt voor kinderfeestjes.


G300                  Weerwolven

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : 8 tot 18 spelers

Merk                : 999 Games

Partyspel voor grote groepen. De spelers kruipen in de huid van inwoners van het dorpje Wakkerdam, dat elke nacht wordt geteisterd door weerwolven. Aan de burgers de taak om de weerwolven te ontmaskeren. Maar pas op: de weerwolven bevinden zich tussen de aanwezigen!


G301                  Anti-virus (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Anti-Virus is een puzzelspel waarbij je moet proberen het virus van het bord af te krijgen. Dit doe je door de verschillende componenten diagonaal te verschuiven om zo het pad vrij te maken. Het lijkt een beetje op het bekende Rush Hour waar je de rode auto van het bord af moet zien te krijgen.

Een superleuke schuifpuzzel: de puzzelstukken kunnen diagonaal en in groep verschoven worden.


G302                  Alcatraz (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Omzeil het bewakingssysteem en ontsnap zonder dat de bewakers je op hun monitors te zien krijgen?

 

48 uitdagingen.... levenslang speelplezier.

Opdrachtkaarten, muren, ladder, gevangene en oplossingsboekje kunnen veilig "opgeborgen" worden in de gevangenis. Kenmerken: ruimtelijk inzicht, logisch denken


G303                  Road Block (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Tips                 : Winnaar speelgoed van het 2008

Een logisch denkspel dat je ook in je eentje kan spelen. Blokkeer de rode auto, sluit de wegen af en voorkom dat de dief kan ontsnappen uit de stad.

 

Er is telkens maar 1 juiste oplossing. ALLE politieauto's moeten op het spelbord passen, zelfs al heb je ze niet allemaal nodig om de rode auto te blokkeren. Uren speelplezier voor jong én oud met 60 opdrachten, van makkelijk tot moeilijk. Combineer logica en ruimtelijk inzicht.


G304                  Titanic (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Zoals de titel al laat vermoeden moet je in dit spel drenkelingen van een scheepsramp redden. Door de reddingsacties goed te coördineren en je reddingsbootjes juist te verplaatsen kan je alle drenkelingen redden. Maar let op, als je niet de juiste volgorde respecteert, kan het zijn dat sommige drenkelingen uit de boot vallen en niet meer gered kunnen worden. Er zijn maar liefst 48 verschillende uitdagingen in dit spel.


G305                  Hide & Seek Safari (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Tips                 : Genomineerd speelgoed van het 2006

Leg de 4 puzzelstukken op het spelbord zodat alle dieren verborgen blijven,  behalve diegene die op de opdrachtkaart staan. Logisch denkspel voor jong én oud met 48 opdrachten van heel makkelijk tot razend moeilijk. Handige opberglade voor alle puzzelstukken, spelregels, opdrachten en oplossingen.


G306                  Spider Man City Crossing (denkspel)

Leeftijd            : 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Thinkfun

Tips                 : www.thinkfun.nl

Het bekende spel River Crossing in een originele uitvoering met Spiderman.

De spelregels zijn hetzelfde, alleen met dit spel is het de bedoeling Spiderman veilig naar de andere kant van de stad te loodsen. 40 opdrachten met oplopende moeilijkheidsgraad.


G307                  Hot Spot (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Thinkfun

Hop your Bot to the Spot!
Breng de rode robot naar de Hot Spot (=de finish) op het spelbord.

 

Door over andere robots heen te springen kun je je verplaatsen over het spelbord. De vijf groene en vier blauwe robots kunnen je daarbij helpen, maar let op; rood en blauw kunnen niet naast elkaar op het spelbord geplaatst worden. Strategisch inzicht is belangrijk , want alleen door in de juiste volgorde te springen is de Hot Spot te bereiken.

 

Het kleurrijke speelbord is tevens de opbergdoos waarin je dit fraaie spel overal mee naar toe kan nemen. 40 opdrachten met oplopende moeilijkheidsgraad.


G308                  Go Getter: Mummy Mystery (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Speciale Go Getter met geheime gang en een mummie op één van de puzzelstukken.

Leg de 9 puzzelstukken op het spelbord zodat de figuren waartussen een pijl staat in de opdracht, elkaar kunnen bereiken. 48 opdrachten en 1001 oplossingen van makkelijk tot heel erg moeilijk.


G309                  Colour code (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Een logisch kleuren spel met 100 opdrachten voor beginner tot expert.
Probeer de doorzichten vormen zo neer te leggen zodat het patroon uit het boekje zichtbaar wordt.

Kies één van de honderd opdrachten en bouw deze na door de juiste plaatjes te combineren.

 

18 doorzichtige plaatjes met vrolijk gekleurde vormen, handige houder, boekje met opdrachten en oplossingen. Dit spel lijkt eenvoudig, maar toch is het resultaat telkens weer verassend, voor kinderen en volwassenen.


G310                  Metroville (denkspel)

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 1 speler

Merk                : Smart Games

Draai de sporen in de juiste stand zodat de metro rijdt volgens plan. 64 "verdraaid" leuke opdrachten.

Parijs, New York, London, Hong Kong. In elke stad rijdt de metro anders. Stuur de metro van halte naar halte. Met 64 verschillende uitdagingen, oplopend in niveau.

Dit is geen eenvoudig spelletje. Op het speelbord zijn 5 haltes, met een gekronkel van metrolijnen er tussen. Deze metrolijnen staan op 9 draaibare schijven. Door de schijven op de juiste manier te draaien ontstaat de route die gevraagd is. Bijvoorbeeld van A naar C naar E naar A naar D. Afwisseling genoeg: er zijn 8 verschillende startopstellingen, met elk 8 weer uitdagingen.


G311                   Airport

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Leg alle puzzelstukken zo op het spelbord, dat de vliegtuigen op de juiste plaats én in de juiste richting vliegen. 48 opdrachtkaarten, 4 verschillende niveaus, telkens anders en telkens moeilijker.

 

Ideaal denkspel voor kinderen en volwassenen, spannend tot en met het laatste puzzelstuk.


G312                  IQ Puzzler

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Puzzel voor elk IQ en denkniveau, eenvoudige spelregels en uren speelplezier!
De opdrachten zijn van eenvoudig tot zeer moeilijk, er zijn 365.000 combinatiemogelijkheden.
maak geraffineerde 2d puzzels van de 3d pyramides.


G313                  IQ Cabin

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

 IQ Cabin is een abstract denkspel van Smart Games. Een handige meeneempuzzel met 202 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Train je geheugen en vergroot je concentratievermogen met dit compacte spelletje!

 

Er zijn 202 opdrachten: 144 uitdagingen in 2D en 58 uitdagingen in 3D. Er zijn vijf verschillende niveaus, de moeilijkheidsgraad wordt vooral bepaald door het aantal puzzelstukken dat je zelf moet leggen. Sommige opdrachten hebben zelfs meerdere oplossingen.


G314                  Skip-Bo

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 6 spelers

Merk                : Mattel

Aan het begin van het spel deel je voor iedere speler een stapel kaarten die je met het plaatje naar beneden gericht naast je neerlegt, behalve de bovenste kaart. Die mag met het plaatje naar bovengericht op de tafel. Jouw doel is die stapel kaarten als eerst uit te leggen in het midden van de tafel. Je maakt namelijk in het midden 4 reeksen van 1 t/m 12. Is de reeks compleet, dan leg je die aan de kant en begin je met een nieuwe reeks. Maar hoe kom je aan je speelkaarten. Nou, elke keer aan het begin van je beurt pak je 5 kaarten. Hiermee probeer je de reeks in het midden aan te sluiten en hou hierbij je stapel kaarten in de gaten, want die moet je uiteindelijk kwijt zien te raken.


G315                  Blitz

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba


G316                  Trantrix Game Pack

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Aantal spelers   : voor 1 tot 4 spelers

Merk                : Tantrix

Tips                  : www.tantrixbelgie.nl

Tantrix is een leg-/puzzelspel voor jong en oud, waarbij er gespeeld wordt met platte zeshoekige bakelieten stenen. Op elke steen staan drie gekleurde lijnen (mogelijke kleuren: geel, rood, blauw en groen), en op de achterkant van een steen staat een gekleurd getal, van belang bij de puzzelopdrachten.

 

Er zijn twee verschillende set's verkrijgbaar: Gamepack is een set bestaande uit 56 stenen, waar men niet alleen mee kan puzzelen maar waar men ook het Tantrix-gezelschapsspel mee kan spelen.

Strategiespel - speelduur 30 tot 45 minuten


G317                  Op de Kinderboerderij

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Jumbo

Aantal spelers   : 3 tot 5 spelers

Een lottospel voor 3 – 5 spelers vanaf 4 jaar.

Elke kleuter krijgt een kaart waar telkens zes dieren in verschillende kleuren op ontbreken. De spelleider heeft een grote zwarte zak waar al die dieren in verstopt zitten. Hij pakt zonder te kijken een dier uit de zak en laat alle spelers er even naar kijken. Wie het eerst merkt dat het getoonde dier op zijn kaart ontbreekt, zegt dat aan de spelleider. Die krijgt dan het dier en legt het op zijn kaart. Als je fout bent, moet je echter een beurt overslaan. Wie het eerst zijn kaart compleet heeft, wint het spel.


G318                  Mijn eerste dokter Bibber

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Hasbro

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Haal verschillende onderdelen uit het lichaam van de patiënt, maar doe dit met erg veel zorg. Zodra je de patiënt op bepaalde plekken aanraakt, zal hij het uitschreeuwen van de pijn.

 

Speel dit spel met 2 tot 4 spelers en zorg dat de patiënt bij jou de minste pijn heeft.


G319                  Minotaurus (Legospel)

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Merk                : Lego

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Tips                 : Speelgoed van het jaar 2010

                          Op youtube zijn een aantal demonstraties

                          Spel zo inleveren als in startopstelling, met witte controlevellen eroverheen, anders is het niet te tellen.

 

Het spel wordt eerst gebouwd, dan gespeeld en kan vervolgens veranderd worden. Bovendien bevat elk spel de unieke, veranderbare Lego Dobbelsteen. De machtige Minotaurus woont in een labyrint waar hij een geheime tempel bewaakt. Voer als eerste je helden naar de tempel, ontwijk de Minotaurus en bouw hindernissen op voor je tegenstanders. Een spel voor de hele familie.

 

Minotaurus is qua vormgeving, qua speelattributen en wat betreft de spelregels een spannend spel. Maar, wat er zo leuk aan is dat kinderen zich eerst in de spelregels van het spel moeten voegen (goed om in spel te leren je te handhaven in de samenleving!). Maar ook, dat ze het speelveld, maar BOVENAL de spelregels, mogen veranderen. Zo leren de spelers dat het spel andere dimensies kan krijgen en ook dat je je wel aan die veranderde spelregels moet houden, anders gaat het spel niet door. Kortom: spelen, spannend, bouwen, veranderen en aanpassen aan jouw regelwensen.

 

 


G320                  36 Cube

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Think Fun

Aantal spelers   : voor 1 speler

Tips                 : Genomineerd speelgoed van het jaar 2010

Dit spel traint je ruimtelijk inzicht en je doorzettingsvermogen. Het leert je logisch te combineren en met schattingen om te gaan. Doet verder een groot beroep op je geheugen om alle geplaatste combinaties te onthouden en te overzien.

 

De regels zijn heel eenvoudig: zet de kubus zo in elkaar dat elke kleur slechts één keer voorkomt in elke rij of kolom. Alle torens moeten even hoog zijn. Kijk in het begin gewoon hoe ver je komt en probeer daarna het resultaat te verbeteren.


G321                  Ramses Pyramid Legospel

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Lego

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 speler

Tips                 : op “spellen.LEGO.nl” staat een videofilmpje.

                          Auteur: Reiner Knizia

De eerste verzameling spellen, die je kunt bouwen, aanpassen en spelen. Bevat de unieke aan te passen LEGO dobbelsteen en aan te passen spelregels. Mummy Koning Ramses will met zijn leger van mummies Egypte veroveren. Vindt de geheime kristallen en klim omhoog op de pyramide om Koning Ramses te verslaan en de schat te winnen.


G322                  Mijn eerste Wie is het?

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Hasbro MB

Aantal spelers   : voor 2 spelers


G323                  Hop kikker hop

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Merk                : Hasbro MB

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Tips                 : Genomineerd speelgoed van het jaar 2010

Hop Kikker Hop combineert een aantal zaken. Kinderen moeten bewegen om het te spelen, dat past bij de bewegingsdrang van deze jonge leeftijd. Je kunt het binnen en buiten spelen, de kikker hupt en springt en heeft een aantal opvallende kleuren waar een kind graag naar kijkt. Je leert richten en de juiste druk in de blaasbalg te bepalen, want anders springt de kikker niet of te ver weg.


Het is een sociaal spel, biedt althans de mogelijkheid om samen te spelen en samen te concurreren wie het beste kan.


G324                  Letterkasteel (maan roos vis spel)

Leeftijd            : vanaf 6 jaar (groep 3)

Merk                : Zwijsen

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

Het doel van het spel is dat jouw ridder het eerst bij de prinses is om haar te redden. Om haar te bereiken heb je letters en woorden nodig, waarmee je een trap kunt bouwen.


G325                  Pirate Code Legospel

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Lego

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Pirate Code van Lego Spellen: een nieuwe manier van spelen!
In het Lego spel Pirate Code gaat het om logica en geluk! Speel in op deze elementen, alleen dan word jij bekroond tot de slimste piraat van het eiland.


G326                  Welterusten (mijn eerste spellen)

Leeftijd            : vanaf 2 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Drie prachtige welterusten-spelletjes waarin het schaapje Dromeline over de wolken huppelt en met de sterren speelt. Het voor kinderen bedoelde spelmateriaal is ideaal voor kleine kinderhandjes en is een eerste kennismaking met spelregels.

 

Met twee kleurendobbelspelletjes, een solitairevariant en een welterusten-verhaaltje om voor te lezen.


G327                  Club 2%

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Jumbo

Aantal spelers   : voor 1 speler

Tips                 : Genomineerd speelgoed van het jaar 2010

Leuke hersenkrakers voor kleine en grotere kids!

 

84 Leuke, uitdagende raadsels die het logisch denken bevorderen. De raadsels zijn gebaseerd op Einsteins raadsel, waarover de vermaarde natuurkundige zei dat slechts 2% van de mensheid het kan oplossen. Behoor jij tot die slimme 2%?


G328                  Smart Car

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Tips                 : Speelgoed van het jaar 2010 in België

SmartCar is een houten spel dat meegroeit met de vaardigheden van jouw kind. Kan jij de auto monteren? Het automodel blijft steeds hetzelfde, maar de bouwplannen worden voortdurend moeilijker! Is je auto klaar? Dan is het tijd voor een testritje. Maar vergeet niet om je ogen op de weg te houden.

 

Inhoud: 48 opdrachten van makkelijk naar moeilijk, oplossingen, houten chassis en 4 kleurrijke houten blokken.


G329                  Kannibaal Monsters

Leeftijd             : vanaf 7 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Kannibaal Monsters, een logisch denkspel. Laat monsters elkaar opeten, door ze te stapelen. Een monster kan alleen eten wanneer het past op het monster dat het wil opeten. Wie blijft er als laatste over


G330                  Heksenschool

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 5 spelers

Merk                : Jumbo

Tips                  : Winnaar speelgoed van het jaar 2000

Vandaag mogen alle kleine heksen buiten in het bos hun heksenkunsten laten zien en als ze deze heksenproef goed afleggen, krijgen ze als beloning een lekkere heksentaart! Kun jij onthouden onder welke oranje steen het juiste heksensymbool ligt? Pas op, als je per ongeluk de Boze Heks omdraait moet je helemaal achteraan sluiten! Bij dit spel hebben de spelers een goed heksengeheugen nodig. Gebaseerd op het prachtige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert: Platvoetje.


G331                  Takkie Kakkie

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Goliath

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Tips                 : Genomineerd Speelgoed van het jaar 2010

Takkie Kakkie is een hond die, zoals alle honden, gevoerd moet worden. De speler gooit een dobbelsteen die aangeeft hoeveel keer in de riem van de hond mag worden geknepen. Wanneer er wordt geknepen, laat de hond kleine scheetjes. Vervolgens, na enkele keren drukken, laat hij een drolletje. De speler die als eerste drie drolletjes opgeschept heeft, is de winnaar!

 


G332                  Geheime woord spel (maan en roos vis)

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Zwijsen

Aantal spelers   : voor 2 spelers

Vind het geheime woord van je tegenstander!
Stel slimme vragen en vind zo het woord van je tegenstander. Wie het eerste het geheime woord van de andere speler heeft gevonden is de winnaar!

Dit spannende en eenvoudige spel blijf je spelen.

 

Met dit spel leert uw kind goed te observeren en te luisteren. Bovendien leert het woorden op te breken in losse klanken.


G333                  Graai en Griezel memospel

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Rubinstein

Aantal spelers   : voor 2 tot 10 spelers

Graai en Griezel memospel (Roald Dahl) is een geheugenspel voor 2 tot 10 spelers.

Je kunt je geheugen en je concentratievermogen ermee trainen.


G334                  Schateiland

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Wie schat het juiste gewicht van de schatten?

Voor het schateiland van het oude piratenspook Visbaard ligt het schip van de dappere piraten voor anker.
Niemand anders waagt het om Visbaards schatkisten binnen te halen.
Maar het vlot van de piraten is zo wankel, dat ze altijd maar twee schatkisten van hetzelfde gewicht kunnen vervoeren.
Jullie moeten gezamenlijk raden en goed onthouden hoe zwaar de gevonden schatkisten zijn.
Als het jullie lukt om alle schatkisten op het piratenschip in veiligheid te brengen, voordat Visbaard de aanlegsteiger bereikt, winnen jullie met zijn allen het spel.


G335                  Dier op dier: het grote avontuur

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Na twee kleine spin-offs het duel en het kaartspel) wordt het dier op dier imperium door Haba nu uitgebreid met een hele grote spin-off: Dier op Dier Het grote avontuur. De doos waar dit spel in zit is in ieder geval zonder meer groot te noemen. De doos is helaas alles behalve tot de rand gevuld. Er zitten slechts 26 houten dieren in, een dobbelsteen en opdrachtkaarten.

In Dier op Dier Het grote avontuur moeten de spelers wederom dieren stapelen. Dit keer op en rond een krokodil die op een loopbrug staat. De loopbrug is heerlijk stabiel en het is dan ook vooral een oogstrelende toevoeging dan een speltechnische. Het is dit keer niet de bedoeling om zo snel mogelijk al je beesten kwijt te raken, maar om opdrachten te vervullen.


G336                  Candy XXL

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Beleduc

Aantal spelers   : voor 2 tot 8 spelers

Dit kleurrijke spel bevordert het waarnemingsvermogen en het herkennen van kleurencombinaties.

41 snoepjes liggen door elkaar op het kleed. De spelers gooien met 3 kleurendobbelstenen, vervolgens moet het snoepje met de juiste kleurencombinatie gevonden worden. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden om het spel te spelen én het spel te winnen.
Nu in extra grote uitvoering voor een extra dimensie in het spelplezier. Ook uitermate geschikt voor gebruik op de groep.


G337                  Carcassone De Burcht

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : 999 Games

Aantal spelers   : voor 2 spelers

In tegenstelling tot het traditionele Carcassonne is het bij deze 2-persoonsvariant van Carcassonne de bedoeling om binnen de stadsmuren te bouwen. Door het plaatsen van burchttegels ontstaan torens, huizen en hoven van verschillende grootte. De torens en huizen worden verbonden door wegen. Door het plaatsen van horigen op de burchttegels worden punten vergaard. De muurfiches bieden extra scorekansen. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft wint het spel.


G338                  Trivial Pursuit voor Kids

Leeftijd            : van 8 tot 12 jaar

Merk                : Parker/ Hasbro

Aantal spelers   : voor 2 tot 32 spelers

Deze jeugdvariant op het bekende spelprincipe van Trivial Pursuit is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De 1500 vragen op 125 dubbelzijdige kaarten zijn allemaal meerkeuzevragen waarbij het juiste antwoord steeds vet gedrukt werd.


G339                  Trivial Pursuit Wereldreiseditie

Leeftijd            : vanaf 14 jaar

Merk                : Parker/ Hasbro

Aantal spelers   : voor 2 tot 32 spelers

Trek de wijde wereld in en beantwoordt vragen van noord tot zuid en van oost tot west.
De 300 kaarten met elk 6 vragen testen je kennis over de verschillende culturen, bezienswaardigheden en trends in 6 verschillende continenten (Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Oceanië, Afrika, Europa en Azië).


G340                  De Veilingmeesters van Amsterdam

Leeftijd            : vanaf 9 jaar

Merk                : Jumbo

Aantal spelers   : voor 3 tot 5 spelers

Tips                 : Genomineerd Speelgoed van het jaar 2000

Strijd om rijkdom EN macht in de gouden eeuw Amsterdam in het jaar 1600. De stad telt 50.000 inwoners. De toekomst ziet er rooskleurig uit. De handel groeit en bloeit, er wordt enorm gebouwd in de stad en Amsterdammers verkennen de kusten van Noord- en Zuid-America, Afrika en Het Verre Oosten. Tegen deze achtergrond speelt 'De Veillingmeesters van Amsterdam'. De spelers zien de kansen die de tijd hen biedt. Ze handelen naar hartelust. Ze bouwen het ene grachtenpand na het andere en ze vestigen zich overal ter wereld. Ze proberen dat beter en sneller te doen dan hun tegenspelers, want als dat lukt ben je de winnaar van 'De Veilingmeesters'.


G341                  Bling game

Leeftijd            : vanaf 12 jaar

Merk                : Nibud

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft een familiespel over geld uitgebracht. Met de ‘Bling Game’ wil het Nibud bevorderen dat ouders met hun kinderen meer praten over geld. Goed omgaan met geld betekent dat je keuzes moet maken. Het spel helpt om hier bij stil te staan.

Het spel is voor 2 tot 4 personen, en kan ook in teams gespeeld worden. Het is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar. Bling Game is ontwikkeld in opdracht van de provincie Utrecht in het kader van het project ‘Leren omgaan met geld’ voor vmbo-scholen. Jongeren hebben meegedacht over de inhoud. Het spel is ook geschikt voor educatieve doeleinden en kan gebruikt worden in het voortgezet onderwijs.


G342                  Day and Night

Leeftijd            : vanaf 18 maanden tot 3 jaar en vanaf 3 tot 5 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Dag & Nacht" is een spel dat meegroeit met de vaardigheden van uw kind. Zoals de nacht op de dag volgt, zo worden de 24 "dag"-opdrachten opgevolgd door de 24 moeilijkere "nacht"-opdrachten. Hierdoor is "Dag & Nacht" geschikt voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar.


G343                  Afrika

Leeftijd            : vanaf 9 jaar

Merk                : 999 games

Aantal spelers   : voor 2 tot 5 spelers

Een kaart van Afrika is gevuld met tientallen gedekte fiches: dieren, nomaden, delfstoffen, voorwerpen en monumenten. In de loop van het spel worden deze fiches omgedraaid, verplaatst en/of verzameld, waarmee de spelers de nodige winstpunten verdienen. Tussen de fiches bevinden zich 11 monumenten. Als een speler het laatste monument omdraait, is het spel afgelopen. Na een eindtelling wint degene met de meeste winstpunten.

G344                  Matroos ahoi! (mijn eerste spellen)

Leeftijd            : vanaf 2 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 1 tot 4 spelers

Mijn eerste spellen: Bouwstenen verzamelen, puzzelen of samenwerken bij het dobbelwedstrijdspel: de kinderen helpen met zijn allen de lichtmatroos op tijd zijn schip te laten bereiken voordat de boot het ruime sop kiest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


G345                  Dora aan zee

Leeftijd            : voor 3 tot 6 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Dora aan zee is een speciale, eenvoudige versie van Camouflage. De bedoeling van het spel Dora aan Zee is om de zes doorzichtige puzzel stukken zo neer te leggen dat alle vissen, bootjes en surfers op het water liggen en al het andere op het strand.

 

Dora aan Zee is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar, het spel heeft 48 opdrachten en alle onderdelen kunnen handig opgeborgen worden in de lade onder het spelbord, zodat je Dora aan Zee overal mee naar toe kan nemen (maar naar het strand zouden we maar niet doen!).


G346                  Dora zoekt haar vriendjes

Leeftijd            : voor 3 tot 6 jaar

Merk                : Smart Games

Aantal spelers   : voor 1 speler

Dora zoekt haar vriendjes is een speciale, eenvoudige versie van Hide and Seek Safari.

De bedoeling van het spel Dora zoekt haar vriendjes is om de vier puzzel stukken zo neer te leggen dat alle afbeeldingen verborgen zijn, behalve de afbeeldingen welke op de opdracht kaart staan.

 

Dora zoekt haar vriendjes is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar, het spel heeft 48 opdrachten en alle onderdelen kunnen handig opgeborgen worden in de lade onder het spelbord, zodat je Dora zoekt haar vriendjes overal mee naar toe kan nemen.


G348                  Wie helpt Hercules?

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Een coöperatief verzamelspel voor 2-4 spelers.

De kinderen moeten samen een mierenstraat maken en zo takjes doorgeven om een mierenhoop te maken. Het doel is om een mierenhoop te maken voordat Marcel miereneter komt opdagen!


G349                  Op tocht met Gigagroot

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Opzoek naar GOUD in het WOUD!
Kabouters zijn klein en niet sterk maar!! Wie niet sterk is moet slim zijn!
De kabouters zijn opzoek naar heel veel goud en met behulp van Rik de reus proberen ze zoveel mogelijk te verzamelen.


Door op de schouders van Rik de reus te springen neemt Rik de kabouters ongemerkt mee. Zodra jij de stad hebt bereikt op de schouders van Rik ontvang jij een goudstaafje! Maar.. kun jij de megagrote voetstappen van Rik inschatten en op het juiste moment de sprong wagen!


G350                 Mijn eerste spelletjesdoos

Leeftijd            : vanaf 3 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 6 spelers

De grote spelletjesverzameling van HABA!

Een spannende combinatie - klassieke en nieuwe bord- en kaartspellen: voor kinderen geschikt houten spelmateriaal - voor een geslaagde kennismaking met de wereld der spelletjes - geweldige geheugen-, wedstrijd-, en kleurenspellen - aan beide zijden bedrukte speelborden - 10 spellen in één doos In deze verzameling zijn de mooiste spelletjes samengebracht!


G351                  Woeste Vikingen op rooftocht

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Merk                : Haba

Aantal spelers   : voor 2 tot 5 spelers

De woeste Vikingen keren trots met hun rijke buit naar het Vikingdorp terug. Maar lieve help! De gevaarlijke piraten liggen al op de loer. Nu gaat het erom dat alle dappere Noormannen snel de buitgemaakte schatten verdelen en in veiligheid brengen. Maar alleen wie de meeste bijpassende wapenrustingskaarten biedt krijgt de edelstenen van een schip. Het doel van het spel is om uiteindelijk de meest waardevolle edelstenen te bezitten. Een avontuurlijk veilingspel voor 2-5 spelers.


G361                   Poepie Knor
Leeftijd            : van 3 tot 6 jaar
Aantal spelers   : 2 tot spelers
Merk                : Jumbo
TIP                  : Speelgoed van het jaar 2011
Het kinderspel Poepie Knor van Jumbo is een kinder-bordspel, waarbij jij je eigen varken uit het modderbad moet redden.
In dit spel draait alles om het grote varken. Hij bepaalt wat er allemaal gebeurt tijdens dit spel.

G363                  Rubrik’s race

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Merk                : Jumbo

Aantal spelers   : voor 2 spelers

Een van de spelers schudt de Shaker met daarin 9 kleurendobbelstenen waardoor een kleurenpatroon ontstaat. De speler die dit patroon als eerste op zijn speelbord kopieert, slaat de klep dicht en wint. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.


G364                  Nijntje verstoppertje spelen

Leeftijd            : voor 2+, vanaf 6 maanden

Merk                : Identity Games

Aantal spelers   : voor 1 tot 2 spelers

TIP                   : Winnaar speelgoed van het jaar 2012 - categorie 0 t/m 2 jaar

In Nijntje verstoppertje spelen gaan dreumesen, peuters en kleuters op zoek naar Nijntje die ergens in de kamer moet worden verstopt. Nijntje helpt de

zoekertjes een handje door iedere 10 seconden iets te roepen. Met verschillende regels voor verschillende leeftijden.

Te spelen in 3 niveaus.


G365                  Bobo spel Grabbelboom

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : Studio 100

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 3 t/m 5 jaar

Bobo en zijn vriendjes zijn dol op sommen maken! Ze maken er steeds een spelletje van. Kies een sommenkaartje en grabbel in de Boboboom.

Kijk uit voor de fopkaartjes! Wie als eerste zijn sommenkaartje vol heeft, wint dit spel! Als de sommen te moeilijk zijn, draai je de kaartjes om en speel je

met de makkelijke versie van dit spel en maak je kennis met de cijfers van 1 tot 9. Een leerzaam en educatief spel, waarmee kinderen spelenderwijs leren

rekenen.


G366                  Op jacht naar Hubi!

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Merk                : Ravensburger

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 6 t/m 8 jaar

Op jacht naar Hubi! is een samenwerkingsspel. Je speelt met zijn vieren samen en niet tegen elkaar. Je moet samen een strategie ontwikkelen om Hubi te vinden en te pakken.

De spelers zijn in het huis op jacht naar Hubi. De wanden zijn lastig: muren, hazenvenster of muizengat? Lukt het of net niet? Zodra een toverdeur is gevonden wordt Hubi wakker. Alleen door goed samen te werken kan hij omsingeld en gepakt worden. Via het magische kompas spreken de huisbewoners met de spelers en helpen ze Hubi te vangen.

Op jacht naar Hubi! is een duidelijk spel dat door het gebruik van intelligente techniek eindeloos veel variaties en mogelijkheden kent.


G367                  Boom Boom balloon spel

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : Identity Games

Aantal spelers   : voor 2 tot 8 spelers

TIP                   : speelgoed van het jaar 2012 - categorie 9+

Boom Boom Balloon is van de eerste tot de laatste minuut zenuwslopend. Spelers gooien om beurten de dobbelsteen en klikken stokjes in de ballon.

De balloon neemt steeds extremere vormen aan. De spanning bouwt zich op. Als de ballon knapt door het stokje dat jij plaatste, dan heb je verloren.


G369                  Klik!

Leeftijd            : vanaf 6 jaar

Merk                : 999 Games

Aantal spelers   : voor 2 tot 6 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 3 t/m 5 jaar

Snel reactiespel voor het hele gezin. Pak zo snel mogelijk schijven met de kleuren en symbolen die zijn afgebeeld op de dobbelstenen.

Omdat de schijven magnetisch zijn, klikken ze bij het pakken aan elkaar! Verzamel de meeste schijven. Een eenvoudig spel dus binnen een

minuut kun je beginnen met spelen! Geschikt voor jong en oud. 


G370                  Lego Creator

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Merk                : Jumbo

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Probeer als eerste het voorwerp te bouwen dat op je eigen opdrachtkaart staat. Zodra iemand zijn bouwwerk heeft voltooid, heeft hij het spel gewonnen. Het spel bevat naast het spelbord 12 monsters en een opdrachtenboekje met 48 opdrachten in vier verschillende niveaus.


G371                  Mondo

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : White Goblin Games

Aantal spelers   : 1 tot 4 spelers

Zelden was stress zo leuk! Creëer met tegels op je bord je eigen wereld, compleet met exotische dieren en verschillende landschappen. Maar let op: de tijd tikt langzaam door en voor je het weet is het spel voorbij! Houd je tegenstanders goed in de gaten houden, want niemand wil dure strafpunten incasseren op het moment dat de tijd om is! Degene die op het juiste moment uit het spel stapt, verdient bovendien bonuspunten. Na drie ronden wint de speler die de meeste punten heeft verzameld.


G372                 Horen Zien Zwijgen

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : University Games

Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 9+

Horen Zien Zwijgen is leuk voor de hele familie. Alle zintuigen worden geprikkeld. Dit soms hilarische spel is een leuke uitvoering van een bekend thema.

De speler die als eerste het juiste aapje weet te grijpen, mag zich wagen aan één van de zes grappige opdrachten! Ooit wel eens geprobeerd 3 verschillende dingen te tekenen zonder iets te zien? Of een minuut lang over iets te praten zonder uh of 2 bepaalde woorden te zeggen? Of een woord in gebarentaal weten uit te leggen?


G373                  Bop it! Smash

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Hasbro

Aantal spelers   : 1 tot meer spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 12 – 99 jaar

Kies het juiste moment en druk op de grote knoppen aan beide zijden als het lichtje in het midden is om punten te scoren. Speel alleen en scoor zoveel mogelijk punten en verbeter je hi-score steeds verder. Speel samen en zorg dat je als laatste overblijft om te winnen.


G374                  Verboden eiland

Leeftijd            : vanaf 10 jaar

Merk                : White Goblin Games

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2011 – categorie 12 jaar

Web site           : www.hetverbodeneiland.nl

Het Verboden Eiland was de verborgen schuilplaats van de Archeërs, een oude mystieke beschaving. De mythe wil dat de Archeërs de vier elementen van de Aarde beheersten - vuur, wind, water en aarde - met vier heilige schatten: het Kristal van Vuur, het Standbeeld der Wind, de Kelk der Oceaan en de Steen der Aarde. Omdat de schatten in kwade handen catastrofale schade zouden aanrichten, verborgen de Archeërs ze in het geheim op het Verboden Eiland en ontwierpen dat zo dat het zou zinken als indringers ze ooit probeerden te roven. Na de mysterieuze ondergang van hun rijk bleef het Verboden Eiland eeuwenlang verborgen…tot nu.


Jullie team van avonturiers moet samenwerken om te voorkomen dat het Verboden Eiland zinkt, opdat je genoeg tijd hebt om de vier schatten te pakken te krijgen. Als je ze eenmaal hebt moet je bij de Dwazenlandplaats zien te komen en met de helikopter ontsnappen om te winnen. Maar als het eiland zinkt voor de missie is volbracht hebben jullie verloren! Weet jouw team als eerste het eiland te betreden, de schatten te vinden en het er levend van af te brengen?


G375                  Sound Domino

Leeftijd            : vanaf 4 tot 7 jaar

Merk                : Ravensburger

Aantal spelers   : 2 tot 6 spelers

In deze dominovariant komen 7 verschillende geluiden voor. Elk van die geluiden past bij één welbepaald voertuig. Vooraf even kennismaken en oefenen is een absolute must want een foutje is anders snel gemaakt! Elk van de 28 aanwezige kaarten toont twee (gelijke of verschillende) voertuigen.

Centraal wordt een willekeurige startkaart gelegd. Hieraan wordt verder gebouwd. Elke speler beschikt bij het begin over evenveel kaarten die hij open voor zich neerlegt. Het geluidsapparaatje wordt ergens centraal opgesteld. Om de beurt wordt op de pijlknop gedrukt waarna een geluid te horen is. Om het vlugst zoeken alle spelers nu in hun voorraad naar een passende kaart. Dit is een kaart waarop zeker het voertuig staat dat te horen was. Daarenboven moet deze kaart ook kunnen aangelegd worden aan één van de twee vrije uiteinden van de centrale ‘slang’.

De speler die het vlugst reageert, drukt op de knop en mag zijn gevonden dominokaart aanleggen. Daarna is de volgende speler aan beurt. Indien niemand kan aanleggen, krijgt iedereen een kaart bij. De speler die uiteindelijk als eerste al zijn kaarten kon aanleggen, wint.


G376                  Ticket to ride: Europe

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : Days of Wonder

Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers

Ticket to Ride Europe is een variatie op het treinenspel dat zich afspeelt in Amerika, nu dus in Europa. Doel van het spel is de meeste punten te scoren door zoveel mogelijk plaatsen aan te doen en lange trajecten af te leggen.

Leuk spel, waarbij je actief met de topografie van Europa bezig bent. Leuk en leerzaam voor jong en oud.


G377                  Carcassone Junior

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Merk                : 999 Games

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2009 – categorie 3 t/m 5 jaar

Carcassonne Junior is een bewerking van het bekende basisspel Carcassonne. Deze vereenvoudigde versie is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je krijgt 8 houten speelstukken, de zogenaamde kinderen van Carcassonne.

Je legt landschapstegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mag je een van je speelstukken op die weg zetten als jouw kleur erbij staat.

Als jij als eerste al jouw speelstukken op het landschap hebt gezet, heb je gewonnen.


G379                  30 Seconds

Leeftijd            : vanaf 12 jaar

Merk                : 999 Games

Aantal spelers   : voor 3 tot meer spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 9+

Spectaculair partyspel voor teams dat in een herziende actuele versie is verschenen! Een van de spelers probeert binnen 30 seconden vijf begrippen te omschrijven. Zijn teamgenoten proberen deze te raden. Welk team bereikt als eerste de finish? Geschikt voor grote groepen. Hilariteit gegarandeerd.


G399                  Pinguin

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Merk                : 999Games/ Phalanx Games

Pinguïn is een wat luchtiger spel van Phalanx, dat zich afspeelt op de Zuidpool. De spelers zijn pinguïns die van ijsschots naar ijsschots springen om zoveel mogelijk vis te bemachtigen. De pinguïns mogen alleen in een rechte lijn bewegen. De ijsschots die je verlaat mag je houden, inclusief alle vissen (één tot drie) die erop staan. Met slim bewegen snijd je ijsschotsen af voor andere spelers, die jij vervolgens ook kunt claimen. Als er geen onbezette ijsschotsen meer over zijn, eindigt het spel en wint de speler met de meeste vissen.


G402                  Ziekenautospel

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een mooie auto als verpakking, de spellen hebben allemaal te maken met populaire onderwerpen zoals de politie, ambulance en brandweer! De auto's nemen ook deel aan het spel en de wielen draaien echt! Een jachtige ambulance rit voor 2-4 spelers.


G403                  Brandweerspel

Leeftijd            : vanaf 5 jaar

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Een mooie auto als verpakking, de spellen hebben allemaal te maken met populaire onderwerpen zoals de politie, ambulance en brandweer! De auto's nemen ook deel aan het spel en de wielen draaien echt! Een actief brandweerspel voor 2-4 spelers.


G404                  Vier keer vier op een rij

Leeftijd            : vanaf 8 jaar

Merk                : MB

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

Tips                 : Winnaar speelgoed van het jaar 2009

Speel nu met zijn vieren 4 x  4 op een Rij. Deze versie verschijnt naast het bekende Vier op een Rij en biedt veel extra’s. Je kunt aan twee zijden schijfjes in het raam laten vallen, dus je hebt nog meer kans om vier op een rij te scoren! Je hebt de mogelijkheid je medespelers te dwarsbomen door ze te blokken met de speciale blokkers. Deze blokkeren het speelraam aan beide kanten.


G450                  Vikings Brain Storm
Leeftijd            : vanaf 6 jaar
Aantal spelers   : voor 1 speler
Merk                : Smart Games
Vikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. Maar opgelet! Vaak zullen sommige puzzelstukken de beweging van andere blokkeren.
Enkel een gewiekste Viking met inzicht in de beweging van de draaikolken zal kunnen ontsnappen aan de draaikolken.

 G451                 Temple trap
Leeftijd            : vanaf 7 jaar
Aantal spelers   : voor 1 speler
Merk                : Smart Games
In dit doolhof verschuiven de muren voortdurend van plaats. Eén misstap en je eindigt als avondeten voor de krokodillen.
Enkel een slimme avonturier kan ontsnappen uit dit vervloekte labyrint.

G452                  Qwixx
Leeftijd            : vanaf 8 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 5 spelers
Merk                : White Goblin Games
TIP                  : Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2013.
Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt.
Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp!
G453                  Baobab
Leeftijd            : vanaf 6 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers
Merk                : 999 Games
Tactisch behendigheidsspel voor families met kinderen. Leg zoveel mogelijk kaarten op de boom zonder dat deze eraf vallen.

Ben je aan de beurt, dan trek je 3 kaarten en speel je er zoveel je wilt. Voor elke kaart gelden echter speciale spelregels. Zo moet je een vogel als een frisbee op de boom gooien. Een luipaard laat je bovenop de boom vallen. Een slang moet je tussen 2 kaarten inschuiven en een aap moet je zo leggen dat er 1 hoek naar buiten steekt. Bloesem, takken en bijen mogen overal gelegd worden. Maar liggen er bijen op de boom, dan mag je daar alleen takken of bloesem opleggen. Zo blokkeren ze de boom voor andere dieren.

Vallen er in jouw beurt kaarten van de boom, dan zijn dat jouw strafpunten. Heb jij aan het einde van het spel de minste strafpunten?

Vrolijk spel, waarvan de spelregels eenvoudig aangepast kunnen worden naar de leeftijd van meespelende kinderen.
G454                  Aqua Belle
Leeftijd            : vanaf 6 jaar
Aantal spelers   : voor 1 speler
Merk                : Smart Games
Aqua Belle, Het spel camouflage, maar dan nu speciaal voor meisjes vanaf 6 jaar!

Veel spellen van Smart Games hebben een jongens achtige uitstraling en op verzoek nu een spel speciaal voor meisjes.
Aqua Belle is een afgeleide van het zeer succesvolle Camouflage.

Aqua Belle is hetzelfde vormgegeven als de Camouflage. Bij dit spel moeten de puzzelstukken zo worden neergelegd dat de bellen op de boze vissen komen te liggen.
In het begin krijg je een beetje hulp, maar later moet je het helemaal zelf zien op te lossen.
Aqua Belle bevat 48 opdrachten.

G460                  Reuze mens erger je niet
Leeftijd            : vanaf 4 jaar
Aantal spelers   : 2 tot 4 spelers
Merk                : Buitenspeel
Giant bordspel mens erger je niet: - 2 x 2 meter groot bord - grote dobbelsteen. Ook voor buiten.

Buitenspeel

G720                  Beestige beesten

Leeftijd            : vanaf 4 jaar

Aantal spelers   : van 2 tot 6 spelers

Merk                : Haba

Is de muis kleiner dan de aap? Natuurlijk, maar de aap is kleiner dan de giraffe! Nu moeten de spelers er alleen nog achter komen waar de grootste dieren zich verstopt hebben! Wie een goed geheugen heeft en snel reageert, kan de meeste dieren verzamelen.


G722                  Mijn eerste spellen Teddy’s kleuren en vormen

Leeftijd            : vanaf 2+ jaar

Aantal spelers   : van 1 tot 4 spelers

Merk                : Haba

Teddy's kleuren en vormen van Haba.Als kinderen een duik nemen in de liefdevol geïllustreerde wereld van Teddy, leren ze spelenderwijs kleuren en vormen kennen. Twee coöperatieve regelspellen versterken deze vermogens. En niet alleen is het vrij puzzelen heel erg leuk, het bevordert ook de fijne motoriek en het herkennen van details.


G723                 Tambuzi

Leeftijd           : vanaf 6 jaar

Merk               : Haba

Aantal spelers : voor 2 tot 4 spelers


G868                  Dat is bluf!

Leeftijd            : vanaf 7 jaar

Merk                : Spin Master

Aantal spelers   : voor 2 tot 4 spelers

TIP                   : Genomineerd speelgoed van het jaar 2012 – categorie 6 t/m 8 jaar

Dat is Bluf! Is een leuk gezelschapsspel voor jong en oud en jong en oud samen, dat erg hilarisch kan uitwerken gelet op de neus die spelers opzetten. Een van de vaardigheden die er voor nodig zijn is kunnen bluffen. Zonder bluf win je niet, niet in het spel en vaak ook niet in het leven. In die zin is het spel Dat is Bluf! een speelse voorbereiding op de wereld buiten het spel. Speelgoed en spellen hoeven niet de opzet hebben te leren, maar al spelend leer je er altijd wel van!


G7211                 Mijn eerste spellen Kukeleku!

Leeftijd            : voor 2 tot 8 jaar

Aantal spelers   : van 2 tot 4 spelers

Merk                : Haba

-       Met tweezijdige houten haan

-       Met driedimensionale 'stapel' stro

-       Voor vrij spel met alle houten figuren van de serie 'Mijn eerste Speelwereld-Boerderij' kan worden gecombineerd.